Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tidigare anställd om jobbet med Victoria på slottet – hoppade av efter sju år

26 okt, 2023, 14:00 

Karolin A. Johansson om tiden som chef för H.K.H. Kronprinsessans hovstat.

Annons

Det kommer en dag när kronprinsessan Victoria blir drottning och axlar rollen som Sveriges statschef. I hela sitt liv har hon skolats och drillats till att en dag ta över kungens uppdrag.

Tv-profilen om speciella mötet med kronprinsessan Victoria: ”Inget jag gör om”Brand logo
Tv-profilen om speciella mötet med kronprinsessan Victoria: ”Inget jag gör om”

För varje år som går blir hon bara mer drottninglik. Hon har dessutom växlat upp sitt arbete ännu mer och tagit allt större plats vid kungens sida under viktiga representationsuppdrag utomlands.

– Hon har drillats sedan hon var tre-fyra år på att en dag bli drottning av Sverige. Det har inte funnits någonting annat för henne, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria.

Så var det att jobba med Victoria

Victoria ställer även höga krav på sin omgivning. Det kan Karolin A. Johanson, som i sju år jobbade som chef för H.K.H. Kronprinsessans hovstat innan hon plötsligt avgick 2019, skriva under på.

I en intervju med Svensk Damtidning har hon tidigare berättat om tiden på hovet, hur det var att jobba nära Sveriges framtida statschef och hur det var att jobba som chef under Victoria.

– Väldigt mycket arbete och vansinnigt roligt. Jag är så tacksam att ha fått förtroendet att stå bakom kronprinsessan för att hjälpa och stötta, säger Karolin.

Annons

”Aldrig träffat en människa som är så omtänksam”

Karolin A. Johansson har bara positiva saker att säga om Victoria, både som chef och person. När hon lämnade hovstaterna efter sju år i sin tjänst så var det med bra minnen i bagaget.

– Jag har aldrig träffat en människa som är så omtänksam, varm och klok. Men oavsett hur mycket vi hörs framöver så finns hon alltid i hjärtat. Hon har verkligen gjort avtryck, säger hon.

Karolin A. Johansson
Karolin A. Johansson jobbade för Victoria i sju år.

Foto: TT

Annons