Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Titta in hemma hos prins Charles och Camilla

07 sep, 2016, 15:30 
Agneta Nisbeth
Förändringens vindar blåser i kungahusen. Under sommaren har prins Charles och hans Camilla öppnat upp sitt privata hem Clarence House för allmänheten.
Annons

Transparens och insyn är två ord som ofta används inom näringslivet. För att bygga förtroende måste man våga bjuda på öppenhet. Den transparenta trenden har nu spridit sig till Europas kungahus som numera är väldigt aktiva på sociala medier. En som verkligen fattat galoppen är prins Charles som sedan några år tillbaka varje sommar låter allmänheten besöka det privata residenset Clarence House i London. För att öka intresset ytterligare använde Clarence House i somras Twitter som marknadsföringskanal. På kontot lade hovet ut flera bilder som ger en underbar inblick i salonger där historia faktiskt har skrivits.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I den ljusblå salongen The Morning Room togs exempelvis den officiella bilden efter prins Georges dop och det var där Kate och William gav sin första gemensamma intervju efter förlovningen 2011.

Clarence-House1

Men prins Charles är inte den enda i brittiska kungafamiljen som öppnar upp ett privat residens för allmänheten. Drottning Elizabeth öppnar varje sommar slottet Sandringham för besök och här hemma i Sverige kan man besöka Sollidens slottspark under sommarmånaderna.

Annons
Clarence-House2

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures/Twitter.com/clarencehouse

Annons