Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Titta in i Máximas nyrenoverade hem!

19 jul, 2019, 20:00 
Maximas nya hem i Huis ten Bosch
I januari flyttade holländska kungafamiljen in i pampiga slottet Huis ten Bosch i Haag. Nyrenoverat och skimrande snyggt är nu Willem Alexanders och Máximas hem. Här får ni en exklusiv titt in i salongerna, som fått ansiktslyftning värd miljarder!
Annons

Renoveringen är klar och kungafamiljen av Nederländerna har flyttat in i det anrika palatset i Haag. Nu får vi äntligen se hur drottning Máximas inredning ser ut. Hon har varit delaktig i processen från början till slut.

Huis ten Bosch

Startskottet för ombyggnationen ägde rum 2014 och då byttes taket, trapporna, fasaden och, bland många andra saker, de historiska stukaturerna ut. Det var mer än trettio år sedan Huis ten Bosch fick en genomgripande ansiktslyftning. Förra gången det skedde var innan Beatrix flyttade in med sin familj.

Annons
Huis ten Bosch

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Välkomna in till nyrenoverade bostaden på fashionabla adressen ‘s-Gravenhaagse Bos 10 i Haag. Entrén är storslagen med dubbla trappor upp till övervåningarna.

Huis ten Bosch hallen

Hallen är ett galleri med målade porträtt av kungliga anfäder. Väggen är korallrosa och panelerna går i en härlig blå nyans.

Annons
Hallen Huis ten Bosch

Låt oss börja rundvandringen i drottningens eget arbetsrum.

Drottning Máximas arbetsrum på nyrenoverade palatset Huis ten Bosch
Drottning Máximas arbetsrum på nyrenoverade palatset Huis ten Bosch

Lyxigt är bara förnamnet och hemma hos Máxima är till och med arbetsrummet glamouröst. Detaljer i guld som möter svart och ädelträ bidrar till en både trivsam och sofistikerad miljö.

Annons
Maximas-arbetsrum-huis-ten-bosch-1

Tapeten med palmer ger en härlig tropisk känsla och de svala blå nyanserna en frisk fläkt. Här kan drottningen gå igenom sitt program i ett skönt inrett och avslappnat rum.

Maximas kontor

Det märks att inredningen fått en hint av Sydamerika och Argentina där Máxima växte upp.

Annons
Gröna rummet hemma hos Maxima

Gröna rummet går numera det mesta i havets nyanser. Máxima har inspirerats av den svalkande, stora Atlanten och vidderna från barndomens Argentina.

Huis ten Bosch gröna rummet

Det är ett lekfullt allrum som sprakar av fantasi och kreativitet.

Annons
Huis ten Bosch

Vi ser den spanska solfjädern som Máxima minns från sina år i soliga Argentina. Roligt med ett “tittskåp” som detta glasbord kan kallas för. Minnen blir till ett intressant stilleben.

Huis ten Bosch

Vackra ädelstenar blir också till ett inglasat konstverk i det här klöverformade bordet. Spännande för gäster att titta på. Roligt att se smått och gott från kungaparets alla resor.

Annons
Huis ten Bosch byrå

Familjeporträtt på antika byrån i Gröna rummet.

Huis ten Bosch

Modern touch i kung Willem-Alexanders arbetsrum med höga fönster som släpper in mycket ljus.

Annons
Huis ten Bosch

Fotografier på barnen står på ett sideboard. Milda färger och en tjusig designlampa ger en samtida känsla. Klassisk konst på väggarna och statyer går i stil med 1600-talsslottet.

Matsalen i Huis ten Bosch

Här ser vi matsalen med kungliga stukaturmönster i taket, äkta matta på det genuina trägolvet och gulddetaljer på vita väggar.

Annons
Japanska rummet

Originaltapeten i japanska salongen har fått expertbehandling av landets bästa konservatorer. Den pampiga öppna spisen spelar huvudrollen och sirliga möbler lämnar mycket luft åt samkväm och mingelpartyn. Kristallkronorna i taket är äkta pjäser med mässingsornament och empirform.

Japanska rummet Huis ten Bosch

Fotografier på utländska kungligheter ser vi i japanska salongen.

Annons
Huis ten Bosch

I Kina salongen är färgerna milda.

Huis ten Bosch

En förgylld klocka finns på ett bord. Den symboliserar kungafamiljens länk mellan historien och nutid. Den nederländska monarkin går som ett urverk kan man säga. Dagens kungafamilj är mycket populär.

Annons
Tapet Huis ten Bosch

Den kinesiska tapeten är värdefull och har ett möblemang med sidentyg från Kina.

Här en detalj från Kinarummet.

Annons
Huis ten Bosch

Omklädda stolar med tyg i originalmönster från landet i öst.

Gula balsalongen Huis ten Bosch

Här ser vi det gula balsalongen.

Annons
Huis ten Bosch

En kinesisk vas pryder ett av hörnen i gula salongen.

Huis ten Bosch

Man har inte sparat på krutet utan låtit palatset få skimra i minsta vrå. Varje rum har fått en egen prägel. Anrika salongerna har fått en ansiktslyftning av stora mått.

Annons
Huis ten Bosch

En aning mer samtida är Oranje-salongen.

Maximas hem Huis ten Bosch

Den omtalade guldtapeten går i samma nyans som Huset Oranje – orange är kungaättens signum. Roströd sammetssoffa, ovaltbord och klassiska stolar bildar en trevlig grupp i vardagsrummet.

Annons
Huis ten Bosch

Modigt att placera gröna stolar till den sprakande väggen, men visst är det tjusigt?

Willem-Alexander

Kung Willem-Alexander är gudfar till prinsessan Estelle.

Annons

Slottet är så stort att det är svårt att överblicka. Kung Willem-Alexander hittar överallt. Han minns alla skymslen och gemak sedan ungdomens år, då han bodde här med sin familj, mamma Beatrix, pappa Claus och bröderna Constantijn och framlidne Johan Friso.

Kvinnorna regerade i över 100 år

När kronprins Willem-Alexander tog över tronen den 30 april 2013 från drottning Beatrix, som då var 75 år och trots god vigör gjorde plats för en ny generation. Tronskiftet satte punkt för ett 123-årigt matriarkat och en period av politiskt inflytande som sonen inte eftersträvade.

Annons

Ansikslyft

I dag har 70-talsstilen i privata våningen bytts till en modern bostad som passar en familj av i dag. Döttrarna Catharina Amalia, Alexia och Ariane trivs i nya hemmet nära innerstaden Haag.

Ariande, Alexia och Catharina Amalia

Mysigt tv-rum finns förstås och flickorna har själva fått välja inredning till sitt eget rum.

 

Foto: TT

Annons