Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tonårsprinsessan Ingrid Alexandras lyxköp chockar Norge: "Svindyra"

22 sep, 2023, 19:00 
Prinsessan Ingrid Alexandra

Prinsessan Ingrid Alexandra chockar Norge med sitt lyxköp.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra, 19, är en mycket påpassad person i Norge. Det är kanske inte så konstigt – hon skrev ju trots allt historia redan med sin födsel.

Hon är den första norska kvinnan som är född med arvsrätt till tronen. Någonsin. Hon kommer alltså att bli den första regerande drottningen i Norge på 600 år.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Ingrid Alexandra chockar i Norge – med sitt svindyra lyxköp

Det är många, många år bort, men redan nu har Ingrid Alexandra alla ögon på sig. Det märktes när Emma Tallulah Behn, prinsessan Märtha Louises yngsta dotter, konfirmerades.

Ingrid Alexandra kom till firandet med ett par stövlar från lyxmärket Gabriela Hearst. Enligt norska Se og hör går den här specifika modellen på ungefär 20 000 norska kronor (ungefär 19 000 svenska).

Annons

Prislappen alla pratar om: "Hoppas i alla fall att Ingrid Alexandra..."

Modeexperten Ida Elise Eide Einarsdóttir berättar för Se og hör att Gabriela Hearts är en av kronprinsessan Mette-Marits favoritdesigner.

– Jag tycker att det är fint att se att Ingrid Alexandra blandar dyrt med mer rimligt. Klänningen är från Zara, och även om "fast fashion" som vi vet inte är så mycket att hurra för, så är i alla priset mer överkomligt, säger Ida till tidningen.

– Men ja, stövlarna är svindyra. Jag hoppas i alla fall att vi kommer att få se att hon återanvänder de här, många gånger.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Ingrid Alexandra stod ut på konfirmationen. Flera i kungafamiljen valde en mer traditionsenlig look, med folkdräkt och klassiska färger. Inte Ingrid Alexandra, som hade klänning och ett trendig hårband.

– Det var faktiskt lite 70-tal över den här utstyrseln. Och hårbandet är ju verkligen hett just nu. Faktiskt en av höstens stora trender. Ett annorlunda val, måste man säga, säger Ida.

– Jag tror nog att det var några som satte kaffet i halsen när hon dök upp där mitt i all traditionell klädsel. Men på ett ett sätt är det lite uppfriskande också, att hon går sin egen väg.

Annons