Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tord Magnusons fina kärlek till prinsessan Christina

03 maj, 2020, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan christina tord magnuson
Prinsessan Christina har inte haft det helt lätt de senaste åren. Men hon har en stor trygghet i maken Tord Magnuson.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?

Prinsessan Christina har haft några tuffa år. För fyra år kom det tunga beskedet att kungens syster hade drabbats av kronisk blodcancer. Dessutom har Christina förlorat många nära vänner på ålderns höst, och tidigare i år skilde sig hennes äldsta son, Gustaf Magnuson, från hustrun Vicky Andrén. Dessutom har Christinas situation alltid varit speciell – eftersom det finns ett allmänintresse runt henne, trots att hon inte arbetar officiellt i kungahusets tjänst.

Tord är Christinas stora trygghet

Hennes stora trygghet i livet är maken Tord Magnuson. De gifte sig i Slottskyrkan, år 1974 men eftersom Tord, eller “Tosse” som han kallas av de närmaste, inte var prins förlorade Christina titeln kunglig höget samtidigt som hon behöll hederstiteln prinsessa – och så vann hon ju en livslång kärlek, förstås!

prinsessan christina tord magnuson
Prinsessan Christina och Tord Magnuson har varit ett par sedan början av 70-talet.

Representerar kungligt utan prinstitel

Christina är den enda Hagasessan som bor kvar i Stockholm. Birgitta bor ju, som bekant, på Mallorca medan Margaretha lever sitt liv på den engelska landsbygden och Désirée på Koberg slott. Det här har gjort att Christina och Tord har kunnat närvara vid flera kungliga evenemang, som ett stöd till kungaparet. De är till exempel självskrivna gäster vid Nobelfesten och mottar alltid egna inbjudningar av kommittén.

Annons
prinsessan christina
Tord är Christinas stora stöd.

Under stora festligheter följer Tord alltid med sin hustru. Han håller sig lite i bakgrunden, och låter Christina skina och tala med pressen, men han är alltid där. Trots att han inte bär någon kunglig titel och inte behöver representera kungahuset, så står han vid sin makas sida. I alla lägen.

prinsessan christina
Christina och Tord vid Victorias och Daniels bröllop, år 2010.

Prinsessan Madeleines situation liknar Christinas. Hon har också gift sig med en man utan prinstitel. Men det finns en skillnad. Chris är inte alltid med vid alla kungliga högtider, som Tord.

Foto: TT

 

Annons