Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tord Magnusons ord om festkvällen med Máxima och Willem-Alexander: "Känner mig ringrostig"

12 okt, 2022, 11:27 
Drottning Máxima, prinsessan Christina och Tord Magnuson

Tord Magnuson och prinsessan Christina fick äntligen gå på gala igen!

Annons
Glitter & glam – dags för galamiddag på Kungliga slottet!Brand logo
Glitter & glam – dags för galamiddag på Kungliga slottet!

Det blev en festkväll galafolket sent kommer att glömma.

Galagästerna var klädda till tänderna och hade tagit på sig sina finaste utstyrslar.

Hedersgästen drottning Máxima gjorde entré med en aprikosrosa klänning som fick henne att se ut som en gudinna.

Drottning Silvia anlände till festen i vad som såg ut att vara en nysydd klänning med lyxiga inslag och chockrosa färg. Stilen var så pricksäker att den även lyftes fram i utländsk press.

Drottning Máxima och kung Willem-Alexander
Drottning Máxima och kung Willem-Alexander hade klätt upp sig inför galamiddagen.

Tord Magnusons ord om festkvällen

Kungens syster prinsessan Christina bar prinsessan Sibyllas diadem, som en gång tillhört hennes mamma. Vid sin sida hade hon maken och generalkonsul Tord Magnuson, som även han såg proper ut i sin frack.

Annons

Paret såg lika glada ut som de alltid gör när det vankas kungliga middagar. Och efter den långa coronapandemin, med inställda galamiddagar som följd, fick Tord äntligen njuta av festligheterna igen!

– Man känner sig lite ringrostig på något vis, att få på sig fracken rätt sätt, men jag tycker inte jag behöver skämmas, berättar Tord Magnuson för Svensk Damtidning.

Prinsessan Christina och Tord Magnuson
Prinsessan Christina och Tord Magnuson njöt under den fina festkvällen på slottet!

Stora höjdpunkten: ”Exceptionellt god”

Och skämmas behöver han sannerligen inte göra. Likt många andra gäster strålade Tord som aldrig förr och kunde lämna Kungliga slottet med ett brett leende på läpparna.

– Det var en väldigt fin middag, det var otroligt god mat och en väldigt härlig och positiv stämning, konstaterar han och avslöjar att den stora behållningen var den lyxiga menyn:

Annons

– Maten var exceptionellt god. Det är säkert roligt för han som är ansvarig för mathållningen att höra. Att laga mat till 170 personer och presentera det snyggt kräver sin kunskap.

Middag
Tord Magnuson var helt tagen av maten. Den var så god att det blev kvällens stora höjdpunkt.

Vänskapen med Willem-Alexander och Máxima

Tord är även god vän till hedersgästerna kung Willem-Alexander och drottning Máxima. Under åren har han träffat paret fem till sex gånger och tycker alltid det blir väldigt givande möten.

Men det är första gången Tord Magnuson och prinsessan Christina träffar Willem-Alexander som kung. Senaste gången var han fortfarande kronprins, en titel som ändrades när drottning Beatrix abdikerade 2013.

– Det är alltid väldigt trevligt att träffa dem. Ett lättsamt och glatt par, intressanta människor som gör ett uppskattat jobb på hemmaplan.

Ja, det är tydligt att Tord uppskattar den här typen av galamiddagar. Nu håller vi tummarna för att det inte dröjer länge innan han får tillfälle att besöka nästa!

– Jag har alltid tyckt att sånt här är roligt. Det är alltid intressanta människor och alltid en upplevelse att få tillfälle att prata med såna.

Foto: TT

Annons