Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Total förvirring efter beteendet mot Chris – lämnas helt utanför

14 jul, 2023, 18:40 

Chris O'Neills namn fanns inte med på Victoriakonsertens programblad.

Annons

Prinsessan Madeleine med familj är hemma i Sverige. Under vistelsen har de både hunnit med att fira Nationaldagen, midsommar och så nu den alltid så uppskattade Victoriadagen.

Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaronBrand logo
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaron

För Madeleine blir firandet lite extra speciellt. I fjol fick hon klara sig utan sin älskade make Chris O'Neill, som strax innan kronprinsessans födelsedag åkte hem till USA för att jobba.

I år blev det ett betydligt längre besök för Chris och den här gången hindrade inte jobbet honom från att delta på Victorias födelsedag och den traditionsenliga Victoriakonserten.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neill är äntligen tillbaka vid prinsessan Madeleines sida!

Förvirringen – Chris namn saknades inför konserten

Men inför konserten var det viss förvirring om Chris verkligen skulle delta. I programbladet stod alla kungligheternas namn uppskrivna, men Chris namn lös med sin frånvaro.

Annons

Varför hans namn inte fanns med på programbladet är oklart. Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovet som hänvisar alla frågor om programbladet till arrangören.

De har i sin tur inte återkommit med någon kommentar.

Victoriakonserten 2023
I Victoriakonsertens programblad saknades Chris O'Neills namn.

Därför tackade Chris nej till prinstiteln

Orsaken till att Chris namn inte står med, skulle kunna vara att han inte har någon prinstitel. Den tackade han ju som bekant nej till när han gifte sig med Madeleine 2013.

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det.

Annons

– Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst. Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill, sa han till magasinet King 2018.

Foto: TT/Svensk Damtidning

Annons