Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Traditionen bruten – Carl Philip tvingas klara sig utan Sofia vid sin sida

22 jan, 2024, 17:00 
Pernilla Albinsson
Prins Carl Philip tvingas vara utan stödet från prinsessan Sofia under kvällens gala.
Annons

Under måndagskvällen är det äntligen dags igen för den årliga Idrottsgalan. På plats för att hylla den svenska idrotten finns idrottare, kändisar och även kungligheter.

WOW! Allt om Sofias glammiga look på IdrottsgalanBrand logo
WOW! Allt om Sofias glammiga look på Idrottsgalan

Årets gala är extra speciell. Det är nämligen 25-årsjubileum för galan. Måns Zelmerlöw var programledare för Idrottsgalan 2023 och har ännu en gång fått uppdraget att leda galan. Den här gången får han sällskap av den tidigare friidrottaren Carolina Klüft.

Det kommer bli en minnesvärd kväll där idrottare och idrottsögonblick ska hyllas från det gångna året och kanske blir det en och annan härlig tillbakablick, säger Carolina Klüft.

Annons

Kungligheternas uppdrag under kvällen

Under kvällen kommer prins Daniel dela ut priset för årets pepp. Ett pris som Generation Pep delar ut varje år. Priset går till en organisation eller privatperson som på ett inkluderande sätt fått många barn och unga i Sverige att röra på sig.

– Det är en ära för mig att uppmärksamma de som bidrar. De som samlar människor och kraft. De som inspirerar och jobbar för våra barns hälsa, sa prinsen vid förra årets idrottsgala.

Annons

Även prins Carl Philip kommer vara på plats under kvällen. Hans uppdrag är att dela ut radiosportens pris, Jerringpriset. Carl Philip som vanligtvis har sällskap av prinsessan Sofia tvingas i år gå ensam.

Prins Daniel delar ut pris på idrottsgalan 2023
Prins Daniel delar ut pris på Idrottsgalan 2023.

Det sena beskedet om Sofia

Sofia har varit med som ett stöd för Carl Philip på Idrottsgalan under många år, men i år tvingas han gå ensam. Bara timmar före galan kom beskedet att prinsessan Sofia inte kommer att medverka under kvällen. När Svensk Dam når hovet bekräftar man att det rör sig om sjukdom:

– Prinsessan har tyvärr behövt lämna återbud på grund av en kraftig förkylning. Av hänsyn till övriga gäster stannar Prinsessan hemma, säger hovets biträdande informationschef Johan Tegel till Svensk Dam.

Foto: TT.

Annons