Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tragedi för drottning Máxima – lillasystern Inés har gått bort

07 jun, 2018, 12:27 
Agneta Nisbeth
Drottning Maximas lillasyster har avlidit, blott 33 år gammal, berättar nu flera argentinska tidningar.
Annons

Det var inte så länge sedan drottning Máximas pappa Jorge avled, närmare bestämt i augusti förra året. Och nu har Máxima drabbats av ännu en tragedi. Hennes syster Inés Zorreguieta har gått bort, endast 33 år gammal. Flera tidningar i Argentina berättar att kvinnan hittats död i sitt hem i Buenos Aires.

– Drottningen är både chockad och förtvivlad, berättar en källa vid hovet för spanska Hola.

Ines Zorreguieta med sin pappa Jorge
Ines Zorreguieta med sin och drottning Maximas pappa Jorge

Vi har tidigare berättat om drottningens syster Inés som haft en del psykiska besvär genom åren, bland annat led hon av ätstörningar och vårdades stundtals på olika kliniker.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Inés var gudmor till kung Willem-Alexanders och drottning Maximas yngsta dotter prinsessan Ariane, 11. Drottningen har också två bröder, Juan och Martin samt tre halvsystrar Maria, Dolores och Angeles.

Via det nederländska hovets hemsida får vi veta att drottning Máxima ställt in flera evenemang för att resa över till Argentina. Bland annat kommer kungen att resa ensam till Estland, Lettland och Litauen nästa vecka. Det är även sagt att hela kungafamiljen kommer att närvara under begravningen lite senare under månaden skriver Hello.

Se ett nyhetsinslag här, dock på spanska:

Foto: Stella Pictures

Annons