Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tragedin – första kungligheten död i coronaviruset!

30 mar, 2020, 08:17 
Maria Teresa (längst till vänster) med delar av sin familj.
Mycket tragiska nyheter har kommit från Spanien.Nu har coronaviruset skördat sitt första kungliga offer.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 13?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 13?

Coronaviruset har farit fram över världen utan pardon. I skrivande stund har sammanlagt ungefär 720 000 människor smittats av sjukdomen – och av dessa har cirka 34 000 avlidit.

Nu har viruset skördat sitt första kungliga offer. Det rör sig om prinsessan Maria Teresa av Bourbon-Parma, kusin till den spanska kungen Felipe.

Coronaviruset: Första kungligheten död

Maria Teresa insjuknade i coronaviruset och avled i torsdags, förra veckan. Det var hennes bror, prins Henri, som kom med den officiella bekräftelsen.

Maria Teresa (längst till vänster) med delar av sin familj.
Maria Teresa (längst till vänster) med delar av sin familj.

“Prins Henri berättar att den här eftermiddagen föll hans syster Maria Teresa offer för coronaviruset covid-19 och dog i Paris, 86 år gammal”, skriver det spanska huset i ett uttalande.

För Maria Teresas släktingar blir hennes bortgång en dubbel sorg. Hennes släktingar, varav de flesta bor i Schweiz och Nederländerna, kommer nämligen inte kunna närvara vid hennes begravning. Det råder tydliga reserestriktioner i hela Europa på grund av den pågående krisen.

Annons

Covid-19 skördar sitt första kungliga offer

Men Maria Teresas brorson prins Carlos kunde i alla fall skriva och publicera ett fint avskedsmeddelande till sin släkting.

“Hennes död är en stor förlust och vi är djupt bedrövade. Prinsessan Maria Teresa var en förkämpe för demokrati, social rättvisa och frihet i Spanien. I sitt livs mission stöttade hon både sin pappa och sin bror och vår pappa, prins Carlos Hugo. Vi beundrade vår faster för hennes bildning och starka vilja, för att hon alltid brydde sig om folket, freden och tillståndet i världen. Vi kommer framför allt att sakna hennes engagemang, stöd och kärlek. Vi värdesätter alla fantastiska minnen med henne och våra barn. Maria Teresa dog i frid. Vi önskar vår älskade faster evig frid”, skriver prins Carlos.

Annons