Tragiska beskedet till Chris – tvingas bort

Chris O'Neill under firandet av Victoriadagen.
För Chris O'Neill har det inneburit en stor livsstilsförändring att isolera sig hemma i Florida.
Annons

Chris O’Neill är en man som liksom många i den globala tid vi lever i har vuxit upp på många platser i världen, bland annat i Schweiz och London, men även New York har varit en plats där han spenderat mycket tid och har en speciell plats i hans hjärta.

Annons

Det var i New York som Chris och Madeleine träffades för tio år sedan, och deras första gemensamma bostad låg i stadsdelen Manhattan. När Leonore föddes i februari för sex år sedan var det på sjukhus i just New York.

Annons

I en intervju med King har Chris tidigare berättat om fördelarna, men också nackdelarna, av att ens kontaktnät och vänner är så utspridda över världen.

– En av fördelarna är att mina vänner i dag är spridda över hela världen, till skillnad från Madeleine, som är född och uppvuxen helt och hållet i och kring Stockholm och därmed har alla sina vänner här. Jag kan åka till olika delar av USA, olika delar av Europa, till och med till Asien eller Sydamerika, och där finns alltid någon jag känner. Men vad jag inte har är ett brett umgänge på en och samma plats, där jag kan träffa alla mina vänner samtidigt. Så är det för Madeleine: När hon kommer hem finns alla här. Jag kan vara avundsjuk på den situationen, precis som jag tror att hon lika ofta kan vara avundsjuk på min, säger han till tidningen.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine närvarade vid Childhoods Thank you-gala på Plaza Hotel i New York i höstas.
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine närvarade vid Childhoods Thank you-gala på Plaza Hotel i New York i höstas. Mycket av Madeleines stiftelse har utgått från staden.

Chis måste sitta i karantän i New York

I skuggan av coronapandemin blir däremot nackdelarna tydliga. Den rörlighet vi är vana att ha sedan många år tillbaka är bortblåst, och för varje resa finns massvis med konsekvenser att ha i åtanke. New York var epicentret av det nya coronavirusets utbredning i USA, och totalt har det i delstaten bekräftats nästan 550 tusen smittade personer.

Annons
Madeleine och Chris är isolerade hemma i Florida.

Sedan en tid tillbaka har det stabiliserat sig på en jämn ganska låg nivå, och istället har nuvarande hemstaten Florida dragit iväg i statistiken. Men för att förhindra en större våg av smitta har New York planer på att införa kontrollstationer vid infarter till staden, för att se till att alla som reser in följer alla säkerhetsåtgärder. Besökare från 35 andra delstater, däribland Florida, måste sitta i karantän i två veckor innan de tillåts röra sig i New York. Inte en idealsituation för besökare med andra ord.

Det blir en tuff tid för Chris, och det mest troliga är att han måste rida ut stormen och vänta tills pandemin är över innan han kan resa och träffa sina vänner igen. Fram tills dess finns ju iallafall videosamtal att tillgå!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Tragiska beskedet till Chris – tvingas bort”

 1. Anna skriver: 6 augusti, 2020

  “För Chris O’Neill har det inneburit en stor livsstilsförändring att isolera sig hemma i Florida.”
  Ja, det måste vara hemskt…med tanke på att han är den enda människan i hela världen som tvingas till det. Ska stackars Chris orka?! Hoppas fortsättning följer…


 2. Minna skriver: 6 augusti, 2020

  Det måste vara tråkig för Chris.Varför gifte sig Madde med Chris?


  1. charlotte skriver: 8 augusti, 2020

   Minna,
   Det undrar jag också. Som för många unga människor idag är det bara det fina bröllopet som hägrar.


 3. Dorothea skriver: 6 augusti, 2020

  Fånig rubrik igen! Vill ni ha bättre förslag?
  Så påverkas Chris av pandemin
  Så anpassar sig Chris till pandemin
  Floridas hälsoläge ger Chris besvär
  – eller något annat, mindre hysteriskt.


  1. ATL skriver: 7 augusti, 2020

   Dorothea, I wrote something similar to your comment, maybe a little sharper in tone. However, my comment seems to have ended in the dumpster.


 4. Eva M skriver: 7 augusti, 2020

  Det är nog större problem för honom i arbetet visst det finns digitala möten men blir ändå problem. Har bekanta i USA som upplever vissa problem. Ett problem har familjen fått då dotterns svenska pass går ut i september 12 åror hon. Dom bor i NorthCarolina får åka 60 mil till närmaste svenskt konsulat men det går inte då dom inte kan hyra bil och köra dit han kan inte köra oppför gröna körkortet. Svenska konsulat har stängt på så många ställen i USA svenskarna är arga.


 5. Kristina skriver: 7 augusti, 2020

  Besked hit och besked dit! Varför är allt så himla tragiskt när det gäller dessa kungligheter eller deras ingifta äkta hälfter? Orkar bara inte tycka synd om dem.


 6. Bea skriver: 8 augusti, 2020

  Eva M,
  Passituationen är ändrad sedan länge.
  Det är svenska ambassaden i Washington som gäller. Det får bli en flygtur.


 7. Fundersam skriver: 9 augusti, 2020

  Precis som Madeleines syskon gör, så lever väl även denna familj på apanage och njuter av att umgås med sina barn. Inget av de svenska kungabarnen eller deras partners har väl haft några inkomstbringande jobb. Det är såklart lättare att dölja detta i USA. Men det är inte kungafamiljens fel, utan våra folkvalda politiker, som inte har något att erinra mot slöseriet.


 8. pa skriver: 10 augusti, 2020

  ja det blir bra med usa för deras del..haha..chris jobb är väl ingen som vet nåt om..?


 9. Daga skriver: 10 augusti, 2020

  Chris en snäll,trevlig och fin trebarnspappa som fått det han mest längtade efter,som han själv aldrig hade under uppväxten, en stor och härlig familj att bry sig om, försörja,älska och vara nära.Han åker och veckohandlar på en stormarknad mat och förnödenheter till frun (som inte är så van)och ungarna.Tror inte han bryr sig ett dugg om ingiftet i kungafamilj i en liten provins i norr.Hans stora intresse är att affärsverksamheten och de tre barnen har en framtid med honom.Och om det gäller så kan han sätta, även en prinsessa på plats.


 10. ma skriver: 11 augusti, 2020

  Det här stämmer nog ganska bra Daga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar