Tragiska nyheter från Florida – drabbar Madeleine

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.
Prinsessan Madeleine kämpar på i Florida. Men hon bor i en delstat som lider svårt under coronaviruset.
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är strandsatta i Florida. Coronaviruset har slagit hårt mot delstaten – och de senaste rapporterna bådar inte gott.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.
Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Ansedda lokaltidningen The Miami Herald rapporterar att över 32 800 personer har smittas av covid-19. I tisdags inträffade den statistiskt sett värsta dagen under hela smittperioden, då sammanlagt 83 personer avled inom loppet av 24 timmar. Det totala dödsantalet är i skrivande stund uppe i över 1100 personer – och det ökar hela tiden.

Annons

Och för Madeleine blir läsningen av siffrorna ännu mer obehagliga. Hon och Chris bor Pinecrest, en ort som tillhör distriktet Miami-Dade County. Varför är detta relevant? Jo, för att enligt The Miami Herald är Miami-Dade County distriktet som drabbats hårdast coronaviruset i hela Florida. De har högst antal både smittade och avlidna.

Annons

Guvernören får tuff kritik

Floridas guvernör Ron DeSantis fått stark kritik för hur han hanterat coronakrisen. Han har meddelat att han tänker lätta på restriktionerna för delstatens invånare, bland annat genom att avskaffa karantänstvånget.

Chris Cillizza, krönikör på CCN, hör till guvernörens starkaste kritiker.

“Hans totala brist på beslutsamhet och hans feltänk i hur delstaten hanterat kampen mot coronaviruset har gett honom en massa negativ uppmärksamhet”, skriver Chris.

“Den enkla sanningen bakom DeSantis har avslöjats den senaste månaden: han var helt enkelt inte redo att ta sig an utmaningen som coronaviruset inneburit för delstaten.”

“Vi kämpar på”

Madeleine och Chris är såklart medvetna om att de bor i en delstat som just nu är hårt pressad. Kanske var det detta som Madeleine anspelade på när kungafamiljen skickade en påskhälsning på Instagram.

Annons

– Vi kämpar på, sa Madeleine.

Hon och resten av Florida…

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Tragiska nyheter från Florida – drabbar Madeleine”

 1. josefin skriver: 1 maj, 2020

  Dödligheten är mao betydligt lägre i Florida än i Sverige sà PM har valt helt rätt.
  Florida har 20 miljoner invànare o 1100 dóda, 83 nya dödsfall de senaste 24 h. Och Sverige: 10 miljoner invànare, mer än 2500 döda o 67 döda senaste dygnet. Det är mao MINST dubbelt sà farligt att vara i Sverige. Nu fàr SvDam skriva hur Sofia känner sig rädd…


  1. Ulla Lundell skriver: 2 maj, 2020

   Åter igen samma historia vilka tragiska nyheter som drabbar prinsessan. Strandsatta? Vad jag har läst så flyttade de ju dit för att bo där.

   Ulla


  2. charlotte skriver: 3 maj, 2020

   Ulla Lundell,
   Instämmer. Jag tycker att Madeleine som nyligen flyttat in i nytt lyxhus skulle ha fullt upp att inreda och pyssla. Vad är det som alltid är så tragiskt med henne? Jag har inte hört att någon i familjen är sjuk.


 2. Birthe Vejrum skriver: 2 maj, 2020

  Josefin – 🙂 ! Ja, men det ønske, bliver sikkert ikke opfyldt, for Sverige har jo den eneste rigtige håndtering af Coronakrisen i hele verden.
  Kommentaren bliver sikkert arkiveret lodret.


  1. Bror skriver: 3 maj, 2020

   …och Danmark plågas fortfarande av att vara lillasyster i den stora nordiska familjen. För storebrorskomplex kan det väl ändå inte vara?


  2. Helena FIN skriver: 4 maj, 2020

   Birthe, jag tycker inte att Sverige hanterar krisen bra. Sverige lämnar de gamla att dö och väntar på flockskydd. De äldre har också rätt att leva och skall skyddas från viruset, känns inte bra hur det är i Sverige, för många döda och för trötta vårdpersonal på sjukhusen.


 3. Cecilia skriver: 2 maj, 2020

  Ja säkert har hon det svårt men de fattiga i delstaten har det betydligt värre och fler av dem dör.


 4. katya skriver: 2 maj, 2020

  Florida is known as a state to which many people retire; according to the US Census Bureau, Florida has the highest percentage of any State in the Union of people aged over 65: 20.5%. It is not, therefore, surprising that it has a high rate of fatalities. Also, as millions now realise, the actual death figures throughout the West are deliberately skewered: people are listed as dying BECAUSE of “Coronavirus19” even when the true cause of death is one or more underlying major health issues (lung disease, heart problems, arteriosclerosis etc) or there is only even a “suspicion” of the dead having had this ‘virus.’ Also, the use of ventilators as a treatment is held responsible for adding to the death figures. And meanwhile, the hype for a miracle vaccine continues; considering the track record of previous ‘vaccines’ (especially in Africa and India, causing worsening conditions or even used to secretly sterilise populations), the cure may prove far more dangerous than the overblown ‘epidemic’ narrative.


  1. josefin skriver: 3 maj, 2020

   Med Din logik Katya sà finns det bara en dödsorsak; hjärtstopp. När man registrerar dödsorsak gàr man ett steg längre o listar vad som orsakade sagda hjärtstopp.


  2. Bror skriver: 4 maj, 2020

   Multivariatanalys är uppenbarligen något som signaturen katya möjligen hört talas om ryktesvägen men aldrig förstått.


 5. Linda skriver: 2 maj, 2020

  Även om de är instängda i en stor lyxvilla så blir det nog lätt så att det går dem på nerverna när det är utegångsförbud allt eftersom veckorna går. Det hade varit roligt om de lade ut lite bilder på Instagram men om de inte har officiella uppdrag och hade inbrott i sitt förra hus så kan man ju förstå det också att det är svårt att säga vad som är ok att lägga ut.


 6. Lena Krokstedt skriver: 2 maj, 2020

  Absolut inte sant! DeSantis gör ett strålande arbete som han baserar på läkares uppfattning och data! Större delen av Florida har klarat sig mycket bra, håller distans och stannar hemma. Om det är någon som är intresserad av sanningen! Men dåliga nyheter säljer ju bättre än goda nyheter.


  1. Ritva skriver: 3 maj, 2020

   Ja, och så tar man in en passande bild också. Madeleine var nämligen verkligen ledsen på den, men så är bilden också från Anki Wallenbergs begravning, 18 juli förra året!


  2. Bror skriver: 4 maj, 2020

   CNN, Chris Cillizza:
   “The past few months have not been particularly good for Florida Gov. Ron DeSantis.
   His utter lack of decisiveness and his misstatements in dealing with the state’s ongoing fight against coronavirus has drawn him lots and lots of attention – – none of it good.”
   Men det här citatet avfärdas väl i vanlig trumpistisk ordning som fake-news.


 7. Anita skriver: 4 maj, 2020

  Patetiskt. Stackare. Bor i lyxvilla och hembiträden. Hur många skulle inte vilja ha den möjligheten. Skriv om dom som har det svårt istället.


 8. PernillaA skriver: 4 maj, 2020

  Birthe eller hur , Sverige sköter coronakrisen helt utomordentligt


 9. Minna skriver: 4 maj, 2020

  Anita stämmer 100%👍👍


 10. Daga skriver: 4 maj, 2020

  I Sverige är det bara 70+arna som kollas med lupp, ja de som är i egna hemmet.De som vistas på boende eller med hemtjänst där personal i otal springande hos dem utan varken skydd eller värn,de är martyrerna.Ja jag ser det från min utkik varje dag.Går man ut på stads eller strandpromenad flåsar unga människor förbi skockvis utan att ta den minsta notis om avstånd.Oftast får vi gamlingar ta oss fram långt ut i dikena eller i vattenbrynet.Bäst är att dra till skogs, till moarna och furornas sköna sus.🌲


  1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

   Bra och sant skrivet Daga! Jag vet inte vad jag ska tro om FHM och dess strategi. Det känns lite grand som att man vill bli av med de äldre, samtidigt ska dessa gömma sig långt bort från de som räknas i samhället. Ska det kallas omtanke eller?


 11. Leo skriver: 4 maj, 2020

  Tror ni verkligen att Madeleine lägger ut en gammal bild på sig själv från en begravning av Anki Wallenberg, samt uttalar sig för media.. Eller tror ni att detta är som med allt annat, tidningens helt egna valda bild, tidningens helt egna antaganden…


  1. ananas skriver: 5 maj, 2020

   Det är väl ingen som tror att Madeleine jobbar på tidningen och väljer bilderna till artiklarna som till stor del är enbart spekulationer.


 12. ellinor blomquist skriver: 4 maj, 2020

  Madeleine har med all säkerhet ej diskuterat pandemin med denna tidning-enbart spekulationer från Svensk Damtidning.

  Jag tror familjen lever efter regelverket i Florida, sen klart de saknar sina familjer och barnen sina mor och farföräldrar-precis som hos andra familjer.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar