Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Tragiska nyheter från Florida – drabbar Madeleine

01 maj, 2020, 18:00 
Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.
Prinsessan Madeleine kämpar på i Florida.Men hon bor i en delstat som lider svårt under coronaviruset.
Annons

Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärldenBrand logo
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är strandsatta i Florida. Coronaviruset har slagit hårt mot delstaten – och de senaste rapporterna bådar inte gott.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.
Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Ansedda lokaltidningen The Miami Herald rapporterar att över 32 800 personer har smittas av covid-19. I tisdags inträffade den statistiskt sett värsta dagen under hela smittperioden, då sammanlagt 83 personer avled inom loppet av 24 timmar. Det totala dödsantalet är i skrivande stund uppe i över 1100 personer – och det ökar hela tiden.

Och för Madeleine blir läsningen av siffrorna ännu mer obehagliga. Hon och Chris bor Pinecrest, en ort som tillhör distriktet Miami-Dade County. Varför är detta relevant? Jo, för att enligt The Miami Herald är Miami-Dade County distriktet som drabbats hårdast coronaviruset i hela Florida. De har högst antal både smittade och avlidna.

Annons

Guvernören får tuff kritik

Floridas guvernör Ron DeSantis fått stark kritik för hur han hanterat coronakrisen. Han har meddelat att han tänker lätta på restriktionerna för delstatens invånare, bland annat genom att avskaffa karantänstvånget.

Chris Cillizza, krönikör på CCN, hör till guvernörens starkaste kritiker.

“Hans totala brist på beslutsamhet och hans feltänk i hur delstaten hanterat kampen mot coronaviruset har gett honom en massa negativ uppmärksamhet”, skriver Chris.

“Den enkla sanningen bakom DeSantis har avslöjats den senaste månaden: han var helt enkelt inte redo att ta sig an utmaningen som coronaviruset inneburit för delstaten.”

“Vi kämpar på”

Madeleine och Chris är såklart medvetna om att de bor i en delstat som just nu är hårt pressad. Kanske var det detta som Madeleine anspelade på när kungafamiljen skickade en påskhälsning på Instagram.

– Vi kämpar på, sa Madeleine.

Hon och resten av Florida…

Annons