Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tråkiga beskedet från Japans kungahus: prinsessan sjuk

27 okt, 2016, 13:23 
AvJohanna Lejon
Hälsan sviktar för Japans lilla 14-åriga prinsessa Aiko. Sedan en månad tillbaka är hon hemma från skolan på grund av stress. Enligt läkaren har flickans tillstånd förbättrats en del, men hon är fortfarande i behov av återhämtning.
Annons
La princesse Aiko du Japon a ft seon 13me anniversaire

Japanska medier berättar att sjukdomen tvingar prinsessan att vila från det krävande skolarbetet och någon tidpunkt för då hon ska vara tillbaka är inte ännu inte satt. Chefen för kronprinsfamiljens hushåll berättar att Aiko inte behöver ligga till sängs hela tiden, utan tog en promenad i trädgården härom dagen.

Det japanska skolsystemet är ju känt för att det går ut att prestera, något utrymme för att bara vara en tonåring finns säkert inte. Enligt medierna var det alla prov och en kommande idrottstävling som gjorde prinsessan sjuk. Det faktum att hennes mamma, kronprinsessan Masako, 52, för drygt en månad sedan behandlades på sjukhus för ångest och depression, har naturligtvis inte underlättat situationen. Med all sannolikhet gör kronprins Nariuhito, 56, allt han förmår för att för att stötta sin älskade hustru och ögonstenen Aiko

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Han fick ju kämpa länge inte Masako sa ja till hans frieri, även om kärleken var besvarad drog hon sig för att i framtiden bli kejsarinna och leva palatsliv. Pressen att föda en son gjorde det inte lättare och även om hennes man en dag övertar tronen som kejsare finns det inget i världen som tyder på att landet någonsin är redo för en kejsarinna med makt, om än bara en symbolisk sådan.

Vi håller tummarna för hela kronprinsfamiljen och hoppas att den olyckliga prinsessan snart ler igen.

Av: Kristina Svedell.

Foto: Stella, Ibl.

Annons