Tråkiga beskedet till Madeleine – nyheten som förändrar allt!

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine har det inte lätt. Hon har precis fått ett riktigt tråkigt besked.

Nobelfest. Bara ordet ger associationer till galaklänningar, gäster av högsta internationell klass, kulinariska mästerverk, champagne och glam.

Men för prinsessan Madeleine betyder det också något annat. Trygghet. Tradition. Även om Madeleine har varit en kringflängande prinsessa, som bott utomlands i stora delar av sitt vuxna liv, så har hon alltid återvänt till Stockholm i decembertider. För då har det vankats Nobelfest. Banketten på blå hallen. Dansen i Gyllene salen. Samkväm och intressanta konversationer med dignitärer och intellektuella.

Nobelfesten är inställd

prinsessan madeleines kungens nobelmiddag 2019

Så här är vi vana att se Madeleine i Nobeltider!

Men så, mitt i julihettan, bröt den kalla verkligheten in. Coronaviruset har omöjliggjort att traditionen blir av som vanligt. Nobelstiftelsens avgående vd Lars Heikensten berättar för Dagens nyheter att Nobelfesten är inställd.

– Detta är ett beslut som Nobelstiftelsen fattar, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Madeleine hade kanske inte väntat sig något annat. Hon lever mitt i ett corona-kaos som vi inte ens kan föreställa oss. Florida är i skrivande stund den delstat i USA som drabbats hårdast av viruset. De nya smittade kan vissa dagar räknas i tiotusental.

Tråkiga beskedet för prinsessan Madeleine

Så här såg hon ut 2019.

Så här såg hon ut 2019.

Men man vågar ändå förutsätta att Madeleine hoppades, in i det sista. Inte minst för klänningarnas skull! Madeleine brukar nämligen alltid stjäla showen med sina kreativa och flärdfulla kreationer.

Som år 2016, när hon bar en rosa klänningsdröm från favoritdesignern Fadi el Khoury. På den vida kjolen satt det nämligen 14 000 små tygblommor, som hade sytts dit för hand.

Eller den berömda djupa urringningen 2002, den röda klänningen som Madeleine designat ihop Pär Engsheden. Ni kanske minns dressen från sitt smeknamn: “Baywatch-klänningen”.

Det här är inte första gången omständigheterna har berövat Madeleine på Nobelfestligheterna. 2017 hade hon fått ryggproblem när hon var gravid med prinsessan Adrienne. Smärtorna var så plågsamma att de satte stopp för planerna att resa hem till Sverige. Och 2018 fick barnen och familjelivet gå före allt annat. Madeleine och maken Chris O’Neill hade precis flyttat till Florida och behövde tid att etablera sig i sitt nya hem.

Nu har hon ännu ett bakslag att lägga till handlingarna. Ett bakslag som summerar det värsta kungaåret på länge.