Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tråkiga beskedet till prinsessan Estelle, 12 – hovet bekräftar

11 maj, 2024, 09:00 
Prinsessan Estelle har fått ett tråkigt besked.
Annons

I flera dagar har Malmö värmt upp inför den stora festen. Nu, lördagen den 11 maj, är det äntligen dags att veva igång årets Eurovision Song Contest-final och se de olika ländernas bidrag tävla om det ärofyllda priset.

Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!Brand logo
Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!

För Sveriges räkning är det de norska tvillingarna Marcus och Martinus som tävlar. Duon har gjort sig väldigt populär i Sverige och även fått en kunglig fanbase i form av prinsessan Estelle.

Tvillingarna är onekligen Estelles idoler. Hon har sett dem uppträda flera gånger, klappat i takt med resten av publiken när Marcus och Martinus visat prov på god underhållningsförmåga.

Annons
Marcus och Martinus
Marcus och Martinus uppträder för kungafamiljen under Victoriakonserten 2017.Patrik C Österberg/TT

Överraskade Estelle

Estelles fascination för Marcus och Martinus är således inget nytt. För sex år sedan firade kronprinsessan Victoria sin 40-årsdag på Öland och under den traditionsenliga Victoriakonserten dök tvillingarna upp på scen.

På första parkett satt Estelle, som då var fem år gammal, och log brett. När Marcus och Martinus dessutom gick ned på knä och började sjunga låten ”Elektrisk” blev hon rejält överraskad.

I direktsändning kunde man se hur den unga prinsessan gömde ansiktet i händerna, samtidigt som prins Daniel och kronprinsessan Victoria log åt Estelles reaktion.

Annons

Trista beskedet till Estelle

Därför var det nog skutt i stegen hemma på Haga slott när Aftonbladet avslöjade att kronprinsessfamiljen hade för avsikt att ta sig till ESC-finalen i Malmö och heja fram Marcus och Martinus.

– Ja, sån är planen, sa en uppgiftslämnare till tidningen då.

Men så blir det tyvärr inte. Hovet har bekräftat för Svensk Damtidning att det finns en plan att skicka kronprinsessan Victoria till Malmö, men inte resten av familjen.

Annons

– Det här är världens största sångtävling och den äger rum i Sverige. Utifrån det finns det en planering att någon från kungafamiljen kommer att närvara, sa Margareta Thorgren då.

Och som planen ser ut nu blir det bara kronprinsessan Victoria?

– Planeringen nu är att bara kronprinsessan ska närvara.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar
Kronprinsessan Victoria reser ensam till Eurovision-finalen i Malmö.Samuel Steén/TT

Foto: TT

Annons