Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tråkiga beskedet: Victoria och Daniel stoppas från festen – kommer inte vara med

14 jun, 2023, 09:27 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel dyker inte upp på stora galafesten.

Annons

Tidigare i år tvingades drottning Margrethe genomföra en operation på grund av sina ryggsmärtor. Det blev kämpiga veckor för den populära monarken, som under tiden fick ställa in sina kungliga uppdrag.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!Brand logo
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Därför var det väldigt glädjande att se när hon dök upp på Fredensborg i mitten av april. Hon var då klädd i en skotskrutig kjol som kompletterades med en varm sälskinnspäls och naglar lackade i rubinröd färg.

Traditionsenligt mötte hon byns fackeltåg, välkomnade våren och visade med besked att hon återhämtat sig efter operationen och åter var redo att utföra sina kungliga tjänster.

Annons
Drottning Margrethe
Drottning Margrethe är tillbaka efter ryggoperationen – och bjuder nu in kung Harald och drottning Sonja till galafest.

Margrethes stora galafest

Nu gör Margrethe sig redo för en stor galamiddag på slottet Amalienborg på torsdag. Det vankas nämligen fin besök, när det norska kungaparet, kung Harald och drottning Sonja, besöker Danmark.

Festen kommer så klart bjuda på kunglig stil i form av vackra klänningar och tiaror. Margrethe anordnar även en festmiddag som förmodligen blir både lyxig och en kulinarisk upplevelse.

Enligt danska Billed-Bladet kommer kungligheterna att dyka upp i sina festligaste och vackraste juveler, som består av smycken som diadem, örhängen och halsband.

Annons

Victoria och Daniel stoppas

Några som tyvärr inte får njuta av den stora festen på slottet är kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Enligt uppgifter är det bara de norska kungligheterna som är på plats.

Victoria hade ändå inte kunnat närvara på festligheterna, då hon under torsdagen att besöka norska Svalbard där hon ska besöka den svenskledda forskningsexpeditionen som precis kommit tillbaka efter sex veckor i Arktis.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel stoppas från danska galafesten.

Foto: TT

Annons