Tre år utan Lilian - tre hyllningar

Tre år utan Lilian - tre hyllningar

I dag är det tre år sedan prinsessan Lilian avled i sitt hem. Men minnet av henne lever kvar. Så här har kungafamiljen hyllat henne genom åren.
Lilian1

Den 10:e mars 2013 avled prinsessan Lilian, 97 år gammal. De sista åren av sitt liv led prinsessan av alzheimers och hon vårdades i hemmet Villa Solbacken av Silviasystrar.

När beskedet att Lilians hälsa försämrats var kronprinsessan och prinsessan Madeleine i Schweiz där Madeleines vänner anordnat hennes möhippa. De reste genast hem för att ta ett sista farväl av deras älskade “auntie”.

Men minnet av Lilian lever kvar i familjen. Se hur de hedrat henne!

Tiaran. Kronprinsessan Victoria har ärvt Lilians tiara och hon bar den för första gången vid Madeleine och Chris bröllop. På så sätt fanns Lilian med, även om hon lämnat jordelivet.

Lilian i sin älsklingstiara.

Utställningen. Hela hovet hyllade Lilian med utställningen "The Lilian Look" där den färgstarka prinsessans kläder visades.

När utställningen invigdes höll drottningen ett mycket personligt tal där hon berättade om Lilian. "Hon var en aktiv person, som älskade att vara med i händelsernas centrum. Och för prinsessan Lilian kunde det precis lika gärna betyda att följa med våra barn till regniga fotbollsträningar, som att glittra på festliga tillställningar. Var hon än var, spred hon glädje och gott humör omkring sig" sa hon bland annat.