Trebarnsmamman Madeleine – så blir hennes liv i London

Trebarnsmamman Madeleine – så blir hennes liv i London
Efter sommarsemestern är det dags att flytta tillbaka till England igen. Prinsessan Madeleine är nu trebarnsmamma och vardagen kommer att bli annorlunda. Så här blir Madeleines mamma-liv i London.
Annons

Under mars månad fick som bekant prinsessan Madeleine och hennes Chris tillökning i familjen. Lilla Adrienne kom till världen och möttes av två glada syskon, Leonore, 4, och Nicolas, 3.

Leonore and Nicolas welcoming their little sister home ❤️

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Annons

Just nu är prinsessan Madeleine och familjen på ledighet och njuter av Sverige. Men när de flyttar tillbaka till London igen är det som trebarnsföräldrar. Och vardagen lär bli annorlunda.

Först och främst är det ett nytt boende som gäller för den kungliga familjen. De flyttade till London 2015 och under maj i år fick vi veta att paret lämnat den våningen de tidigare hyrt. Boendet ligger i närheten av Belgrave Square och Hyde Park och är på 261 kvadratmeter, och nästa ägare kommer att få hyra den husliknande lägenheten för 38 000 svenska kronor i veckan.

Var och i vilken ny våning eller hus familjen ska bo i är dock ännu oklart, men med tanke på att familjen utökats, och så lär även boendet göra det. Det har även spekulerats om att paret ska flytta till Sverige, men den uppgiften motsäger hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Paret bor fortsatt kvar i London, sa hon till Svensk Damtidning i slutet av maj när det tidigare boendet började hyras ut till nya hyresgäster.

Så hur kommer dagarna att se ut för Madeleine?

Den nyblivna trebarnsmamman kommer inte att behöva axla hela ansvaret för barnen själv. Både Leonore och Nicolas är inskolade på förskola både i London och i Stockholm och de har en trogen barnflicka. Svenska 23-åriga Louise Blomqvist är dotter till Åse Blomqvist, som tog hand om prinsessan Madeleine som barn. Hon tar idag hand om Nicolas och Leonore och kommer troligtvis även att avlasta Madeleine med lilla Adrienne när det behövs.

23-åriga Louise Blomqvist hjälper Madeleine med barnen i London.

23-åriga Louise Blomqvist hjälper Madeleine med barnen i London.

När Madeleine tidigare har varit mammaledig har långa promenader med barnvagnen varit en favorit. Men precis som andra småbarnsföräldrar gillar Madeleine också att sitta på en juicebar på Kings Road eller ta en snabb latte från Starbucks. Ibland tar prinsessan med sig barnen på en liten shoppingrunda, bland annat på varuhuset Harrods och andra affärer i området Knightsbridge, där de tidigare bott.

Madeleine gillar även att leka med barnen i lummiga Hyde Park eller Battersea Park, där det bland annat finns ett litet zoo för barn.

Annons

På prinsessans Facebook-sida har vi sett henne och dottern Leonore ta en promenad längs med Themsen, här på bilden med Westminster Bridge bakom sig.

Lilla Leonore får stå modell på promenad med mamma Madeleine. Foto: Prinsessan Madeleines Facebook.

Lilla Leonore får stå modell på promenad med mamma Madeleine. Foto: Prinsessan Madeleines Facebook.

Under hösten lär det även bli en hel del umgänge med andra mammor på medlemsklubben Purple Dragon, där familjen varit medlem sedan de flyttade till London. Där kan barnen leka och måla, men även spela in skivor och bada i pool. På Purple Dragons hemsida skriver de att “det kan vara svårt att vara en småbarnsfamilj i en storstad, hit kan familjer komma och släppa stressen från storstadslivet och njuta av familjetid utan press”.

Här kan vi skymta medlemsklubben Purple Dragon, dit Madeleine och barnen brukar gå och leka.

Här kan vi skymta medlemsklubben Purple Dragon, dit Madeleine och barnen brukar gå och leka.

Förutom familjen kommer Madeleine också lägga fokus på ett eget projekt. Nämligen en egenskriven barnbok. Boken, som först var tänkt till att lanseras i februari i år har blivit lite försenad. Såhär säger hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Prinsessan har fått ett barn till och mycket fokus har lagts på familjelivet. Men under denna tid har hon kontinuerligt jobbat med projektet och det är långt framskridet. Vi kan snart berätta fler detaljer.

En av anledningarna till att Madeleine och Chris bor i London är för att här får prinsessan vara lite mer anonym än hemma i Sverige. Under en intervju i norska tv-showen Skavlan berättar Madeleine om livet i London.

– Vi lever ett väldigt vanligt liv. Jag är hemma på heltid med barnen. Chris jobbar mycket. Men när han är hemma försöker vi göra roliga saker ihop. På helgerna går vi på zoo och på marknaden i närheten och köper fina grönsaker.

Chris berättar i sin tur i en artikel i King att han älskar att umgås med barnen, även om de väcker honom om natten.

– De kommer ju alltid in i sovrummet vid tretiden på morgonen för att de drömt en mardröm eller något, och den sortens närhet är, vad mig anbelangar, ett av livets största glädjeämnen. Jag är en helt annan människa i dag än vad jag var för tre år sedan, vilket helt och hållet är våra barns förtjänst, säger han till King.

Foto: IBL, Stella pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

36 kommentarer till “Trebarnsmamman Madeleine – så blir hennes liv i London”

 1. Undring skriver: 28 juni, 2018

  Jag begriper inte varför Madeleine går med på att åka till Sverige och skapa merkostnader för det svenska samhället när hon har utvandrat till England. Jag tror absolut inte att det är Chris som vill göra så.


  1. josefin skriver: 28 juni, 2018

   Varför skulle inte PM vara välkommen till Sv? Betänk att var gang hon o hennes familj konsumerar nagot (middag, kaffe, shopping) sa gar det ner pluring i den svenska statsplanboken. Turistnäringen, Du vet!


  2. konsttanten skriver: 28 juni, 2018

   Kostnader?! Varken vi eller du vet v e m som betalar resa och uppehället. Din åsikt var det dummaste jag har hört på länge!
   Apanaget går EJ till Madeleines uppehälle. Familjen har egna pengar, plus en snäll pappa.


  3. M skriver: 28 juni, 2018

   Som om de andra i kungafamiljen inte kostar oss pengar i så fall, med ditt resonemang. Hon är PRECIS lika välkommen hit som någon annan.


 2. Stefan skriver: 28 juni, 2018

  Det skulle hedra henne om hon avsäger sig titlar och apanage.
  Att någon annan i kungafamiljen så skulle göra är väl att hoppas lite väl mycket, i synnerhet då Sofia nu tycks dragit in halva släkten i denna “kungliga föreställning”.


  1. Helene skriver: 28 juni, 2018

   Stefan,—-Nu förstår jag varför “vi” vann med 3-0 igår,,måste ha varit din starka röst ,,,som vi ser här i kommentaren,,som gjorde att lagspelet fungerade så otroligt bra,, Tack! 🙂 🙂 PS. Fortsätt i samma anda,,


  2. Helene skriver: 28 juni, 2018

   Stefan, din kommentar är lika stark ock bra som -3-0 målet ock det fina lagspelet i går. 🙂 🙂 Tack!!


  3. MarieS skriver: 28 juni, 2018

   Stefan
   Att M har titel känner jag till men har hon apanage?


 3. Mona skriver: 28 juni, 2018

  Madeleine kostar inte oss en krona.Hon har inget apange, Chris jobbar
  och har lön och egen förmögnehet,arv efter sin pappa..Madeleine har en stor egen förmögenhet.Hon betalade nästan
  600 000 kr i skatt 2016.Hon får inte som skriven i London något barnbidrag.Föräldra penning kan hon inte få då hon inte har någon beskattningsbar
  inkomst av tjänst.


  1. Stefan skriver: 28 juni, 2018

   Mona!
   Inte en krona? Dina fantasier blir nu livligare och livligare.
   Jag inbillar mig förvisso att hon kostar oss mindre än andra medlemmar i kungafamiljen, men detta är inte gott nog!


  2. Marie S skriver: 28 juni, 2018

   Mona,
   Du har helt rätt. Man får som utflyttad svensk ej ta del av någonting i det sociala svenska systemet.
   Svårt att forstå varfor det är så mycket gnällande på en enda person som dessutom inte är fast boende i Sverige. Märkligt.


 4. ananas skriver: 28 juni, 2018

  Varför ska den pengadebatten föras så gott som varje dag?
  Ingen av er kan övertyga den andra så håll ens paus några dagar, tack.


 5. konsttanten skriver: 28 juni, 2018

  Ni klagar över småsummor i jämfört med den ökande kriminalitetens alla kostnader och bidrag hit och dit!


  1. M skriver: 28 juni, 2018

   Så sant.


 6. vesna skriver: 28 juni, 2018

  Tre små barn. Det är inte lätt precis men hon har en duktig barnflicka som barn känner väl och trivs med. Det blir mycket lättare med vardagen. Sedan kan hon tänka på skrivandet.


 7. Marie Louise Larrson skriver: 28 juni, 2018

  Förstår inte riktigt varför Madeleine över huvud taget ska bo i England det märks ju tydligt hur hon dras till Sverige ( inte konstigt alls) Chris kan säkert fortsätta att sköta sitt jobb och ha sin bas i Sverige han får väl resa lite men det gör han redan nu och är de bofasta i Sverige får han ju lämna landet (som han kanske tycker är för litet) då och då och komma ut i världen. Bara en tanke.


 8. Allegra skriver: 28 juni, 2018

  hoppas livet i London är muntrare än vad artikeln antyder.


 9. MarieS. skriver: 28 juni, 2018

  Marie Louise
  Har man sin bas i England och den typ av företag som C har så flyttar man inte bara företaget hur som helst. Det gäller inte bara att ”resa lite” utan någonting helt annat. Sverige är en ”liten ankdamm” i sammanhanget när det gäller de klienter han har.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 29 juni, 2018

   MarieS.
   Helt riktigt!!
   Chris är varken kunglig eller ens svensk. Hur han måste/vill sköta sitt företag är det inte en enda människa som har med att göra!
   Tycker hela den här diskussionen kring den familjen är minst sagt osmaklig.
   Jag gör tummar upp till Chris som avböjde hertigtitel och försörjning från svenskarna!! Finns inget att gnälla över om honom.


 10. Eva Olsson skriver: 28 juni, 2018

  Varför återkomner frågan om att Madeleine ska avsäga sig en titel hon föddes till? De som i första hand borde avsäga sig sina titlar är Daniel och Sofia som av någon outgrundlig anledning fick dem via giftermål Vår kungs ledord är För Sverige i tiden men han lever i det förgångna. Att dela ut dessa titlar och att favorisera sonen är förlegat agerande. Det vore en vinst för alla kungliga med en detaljerad redovisning av apanaget.


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 29 juni, 2018

   Eva O
   Tack för dagens bästa!!
   Ja, det underliga är varför D. & S. tackade ja till titlarna utan att blinka. CG har hela tiden favoriserat sonen.
   Birgitta har bott utomlands i mer än 50 år. CP och Victoria bodde utomlands i långa perioder. Inga problem.
   Paret i Luxemburg ska flytta till London. Avsäger de sig titlarna nu då?


 11. Pia skriver: 28 juni, 2018

  “Marie Louise Larsson” Det verkar vara svårt för en del kungligheter att avstå sin titel vid giftermålet. Att sedan barnen ska fortsätta med början vid dopet; (serafimerorden etc) är det verkligen “i tiden”?


  1. Leo skriver: 29 juni, 2018

   Allt som passar dem, är sk “i tiden”, för då går det bra att förändra vad de vill förändra, allt annat som bibehåller avståndet till alla andra svenskar med gammaldags pompa o ståt då gäller inte “i tiden”!


 12. Moa skriver: 28 juni, 2018

  Hur kan inte 261 kvm räcka till en familj med 3 barn?
  Eller söker de ett billigare boende?
  Stefan=personen som verkar ändra åsikt mycket ofta gillar säkert Madde och Chris.


 13. ancibetgfeldt i skriver: 28 juni, 2018

  Madelene alltid kul när du kommer hit,
  Du trivs här har din familj och vänner.
  Hoppas att du stannar här i framtiden,
  Det är nog din önskan.


 14. Kristina Erlandsson skriver: 28 juni, 2018

  Mona
  Arv efter sin pappa? Hennes pappa lever väl.


  1. Ulrika skriver: 29 juni, 2018

   Det är väl arv efter hans pappa?


  2. ananas skriver: 29 juni, 2018

   Det Mona skriver är att Chris har arv efter sin pappa,


  3. MONA skriver: 29 juni, 2018

   Chris pappa var en förmögen affärsman.


 15. MONA skriver: 29 juni, 2018

  Stefan jag fantiserar inte vilket du gör.Du vill så gärna klanka på kungafamiljen.
  Men Stefan varför kan du inte förstå att apanaget är ett statligt anslag till hov & slottsstaten. Inte kungafamiljens privata medel.
  Madeleine kan som utlands svensk inte få några förmåner i socialförsäkringssytemet.
  Madeleine betalade 600 000 kr i skatt 2017 antagligen mer än din och många andras årsinkomst före skatt.Även min inkomst är lägre.


 16. PernillaA skriver: 29 juni, 2018

  ananas skriver:
  28 juni, 2018 kl. 15:46

  tack


 17. Fia Andersson skriver: 29 juni, 2018

  Madeleine får sk childbenefit i UK. Dvs barnbidrag i England.


  1. MarieS skriver: 29 juni, 2018

   Fia,
   Det där tror du väl ändå inte på ….


 18. Leo skriver: 29 juni, 2018

  Självklart att M får behålla sin kungliga titel, när Sofia fick en utan anledning, fru Bernadotte skulle det vara i hennes fall! Det räcker med kungaparet o Victoria med familj som representanter för landet!


  1. EBN skriver: 7 juli, 2018

   Leo
   Tycker som du. Även riksdagen vill begränsa vilka som skall få uppbära apanage
   och representera Sverige. Emotser KUs utredning och att de kommer fram till att vi inte kan försörja hela släkten och dess avkommor och att apanaget därför bör minskas. Tycker även att dom skall bli ålagda att redovisa hur apanaget fördelas och till vilka! Det ligger verkligen “i tiden” att svenska folket får veta!


 19. Kristina skriver: 1 juli, 2018

  Vad är “vanligt” liv för prinsessan? Vet hon hur vanligt folk lever vanligt liv?


Annons

Laddar