Trevligt drottningmöte mellan Máxima och Mathilde – se bilderna!

mathilde maxima
De är goda vänner sedan många år tillbaka - men också drottningar till var sitt grannland. Häromdagen träffades de åter, drottning Mathilde och drottning Máxima.
Annons

Visserligen var de inte helt ensamma denna dag, när de kom till Terneuzen i Nederländerna för att fira 75 år av frihet tillsammans med sina respektive makar, kung Willem-Alexander och kung Philippe. Men de fick i alla fall en härlig dag tillsammans, drottning Máxima av Nederländerna och drottning Máthilde av Belgien.

Härlig sensommarvärme i luften

Solen sken och det var en härlig sensommarvärme i luften, vilket gjorde att damerna kunde klä sig elegant och läckert i kjol och blus samt hatt, utan tråkiga ytterkläder.

Annons

drottning Maxima drottning Mathilde

Annons

Under dagen i Terneuzen bjöds de bägge kungaparen på militäruppvisningar av olika slag med allt från fallskärmshoppare, parader och en hel del musik av olika slag.

Senast vi såg Maxima var på en begravning

Senast vi såg drottning Máxima och kung Willem-Alexander var under ett betydligt tråkigare sammanhang, under begravningen av prinsessan Christina.

Det var den forna drottningens – nu prinsessan Beatrix – lillasyster som avlidit efter en tids sjukdom, 72 år gammal. Men begravningen blev trots allt ganska ljus, kistan var till exempel klädd med gula solrosor som var prinsessans favoritblomma.

maxima och Willem-Alexander

Annons

Men denna dag var alla på ett härligt strålande humör, men så kunde man också fira 75 år av frihet från nazismen och ett efterlängtat krigsslut. De bägge väninnorna, tillika drottningarna tyckte givetvis att det var kul att ses igen, speciellt för detta riktigt positiva tillfälle.

Mathilde Philippe

De har faktiskt blivit riktigt goda väninnor genom åren. Inte bara på grund av att de bor i grannländer utan också på grund av att de har en hel del gemensamt – så det är inte undra på att de trivs i varandras sällskap.

Bägge har stora familjer

Bägge har stora familjer och delar flera intressen, som musik och annan kultur. Men de pratar säkert en hel del om sina barn också, de har ju bägge fått stora familjer.

Annons

Drottning Máxima har fått tre döttrar med sin, numera rejält skäggige make kung Willem-Alexander, det vill säga kronprinsessan Catharina-Amalia, prinsessan Alexia och prinsessan Ariane.

belgiska kungabarnen

Drottning Mathilde har fyra barn tillsammans med sin make kung Philippe, kronprinsessan Elisabeth, prinsessan Eleonore, prins Gabriel och prins Emmanuel som ni ser här ovan, på väg till skolan igen för hösten.

Foto: TT och Instagram/Belgiska kungafamiljen

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Trevligt drottningmöte mellan Máxima och Mathilde – se bilderna!”

 1. konsttanten skriver: 7 september, 2019

  Säger bara, “too much”! Inte vackert.


 2. Mon skriver: 8 september, 2019

  Maxima, wow. Hon är i mitt tycke världens vackraste drottning. Hon vågar ta ut svängarna i sin stil och hennes leende är alltid lika varmt o strålande.


 3. Bror skriver: 8 september, 2019

  Läste en intressant artikel i helgen. Den handlade om den glassiga fredagsbilagan till Fianancial Times, How To Spend It.
  Där får den procentenhet av jordens befolkning, som för egen del disponerar mer än hälften av jordens samlade tillgångar (och den andelen är sedan 80-talet i ökande), hjälp att sätta sprätt på kosingen.
  “To read HTSI […] is to enter a world that is seductive or ridiculous, escapist or intimidating, a voyeuristic thrill or utterly enraging – and possibly all at the same time.”
  Visst låter det välbekant…


 4. undrende skriver: 9 september, 2019

  Kanskje ikke helt vellykket kledsel denne gangen ?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar