Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Triss i svensk design

10 dec, 2014, 21:25 
Annons
Madeleine-4

 Svenskt, svenskt och – svenskt. Vår modebloggare Johanna Lejon vet vad Victoria, Madeleine och Sofia valde att bära.

Den här gången var det många blågula designers som fick äran att låta sina skapelser pryda kungligheternas kroppar.

Victoria-TT

Kronprinsessans rosenröda klänning i siden med draperat liv och voluminös kjol är skapad av hennes svenska designfavorit – Pär Engsheden, mannen som ju också skapade den brudklänning hon bar den 19 juni 2010.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Nobel Banquet 2014

Sofias klänning i sidenduchesse och tyll med detaljarbete i handklippt och handbroderad paljettspets i nyanser av fuchsia och aubergine är signerad Ida Sjöstedt, en designer vars kreationer också prinsessan Madeleine valt att bära vid två tillfällen den senaste tiden, på Polarpriset och på höstens stora Childhoodmiddag.

Nobel Banquet 2014

Greige rosé

Också prinsessan Madeleines Nobelklänning, byggd på lager av silkesorganza och italiensk tyll i toner av greige rosé, är svensk design.

Designern

Skaparen bakom den klänningen heter Fadi el Khoury och är samme man som gjort klänningen som kronprinsessan Victoria bar på Madeleines bröllop i juni 2013.

Mjuka hårvarianter

Också då det gäller håruppsättning valde Victoria, Madeleine och Sofia samma linje. Alla hade de håret i olika mjuka låga chignon-varianter.

 

Annons