Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet för Carl Philip och Sofia – problemet med huset

28 feb, 2024, 15:00 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har problem med fäboden i Älvdalen.
Annons
Prinsessan Sofias känslosamma tal från Älvdalen: ”En plats för framtidstro”Brand logo
Prinsessan Sofias känslosamma tal från Älvdalen: ”En plats för framtidstro”

I mars förra året kom den glädjande nyheten att prins Carl Philip, prinsessan Sofia och sönerna blivit med fäbod – ett nytt smultronställe beläget i det Älvdalen som Sofia växt upp i och kommit att älska.

Stugan är rödmålad med klassiska vita knutar. På taket finns solpanel och till fastigheten hör också flera uthus, bland annat en vedbod och ett vindskydd som kan användas som matplats.

Allt omgärdas av granskog och alldeles i närheten finns ett vackert vattenfall att beskåda. Bara några kilometer bort bor dessutom Sofias föräldrar, Marie och Erik Hellqvist, i ett 129 kvadratmeter stort hus i villaområdet Kåtilla.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip köpte förra året en fäbod i Älvdalen.JESSICA GOW

Budstriden för att få fäboden

Fäboden i Dalarna är det senaste tillskottet i de sex hem som utgör prinsparets privata kungarike på jorden. Husköpet gick på 870 000 kronor, 375 000 kronor över utgångspriset, och krävde en budstrid.

Men Carl Philip och Sofia gav sig inte, de ville så gärna ha sin älskade fäbod och till slut lyckades de med både tålamod och envishet vinna budstriden.

– Det är en fäbod som inte ligger långt från den plats där prinsessan Sofias föräldrar bor, och den har en historia som prinsparet tycker är fin och viktig att bevara, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Annons
Fäboden i Älvdalen
Prins Carl Philips och prinsessan Sofias älskade fäbod i Älvdalen.

Problemet med huset

Nu har prinsbarnen sportlov och då hade Älvdalen varit en kanonplats för att njuta av lite härlig kvalitetstid med familjen, ta trevliga utflykter i den vackra naturen och bara njuta av varandras sällskap.

Dessvärre är fäboden alldeles för spartansk för att tillbringa ett sportlov i. När de köpte stugan hade den heller inget indraget kommunalt vatten, och ingen el – två viktiga saker ifall man ska bo i ett hus.

Vad prinsparet och barnen hittar på under sportlovet är oklart, men vi kan i alla fall räkna med att de väljer bort den spartanska livsstilen och därför söker sig till andra platser än fäboden i Älvdalen.

Foto: TT/Instagram

Annons