Trista beskedet till drottning Margrethe efter sjukdomen: "Förtjänade bättre"

12 apr, 2023, 14:00 
Margrethe ska göra comeback efter den långa sjukdomen. Men nu kommer det ett trist besked.
Annons

Powerladyn drottning Margrethe, 82, har visat upp rejält med kämparglöd. I februari genomgick hon en omfattande ryggoperation, och nu verkar det som att hon äntligen är på benen igen.

Men hennes stora comeback väntas på bli snopen.

Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperation
Här bryter kronprinsessan Mary tystnaden om Margrethes ryggoperation

Drottning Margrethes tuffa tid – år av smärta

Ja, Margrethe har länge dragits med envisa ryggsmärtor. I över 20 år har de gjort sig påminda. Dessutom har hon redan opererats för dem en gång 2003.

Recept.se Nyhetsbrev

Men det är ju ingen hemlighet att åldern börjar göra sig påmind, och inte ens kungligheterna är skonade från det faktum att ingen lever för evigt. Till slut gick det inte längre att blunda för, och Danmarks drottning skrevs in på Rigshospitalet.

Annons

Exakt vad det rörde sig om för ingrepp valde hovet att hålla för sig själv. Men den långa återhämtningsperioden, som sträcker sig nästan till två månader skvallrar om att det var av den mer omfattande sorten.

Under tiden har kronprins Frederik, prins Joachim och systern prinsessan Benedikte fått ett utökat ansvar och hållit ställningarna i Danmark.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik har skött sitt jobb med bravur.

Tråkiga beskedet om drottning Margrethe

Men nu är Margrethe kry igen. Och hennes comeback kommer ske med pompa och ståt. Den 16 april firas hon på 83-årsdagen i Amalienborg, och danskarna är välkomna att gratta sin älskade drottning efter tystnaden. Hon kommer få möta folkets jubel på balkongen för första gången på fem år!

Annons
Drottning Margrethe vinkar till danska folket i ett hav av folk och flaggor
Äntligen! Snart får folket se sin drottning igen.

Redan innan dess sker hennes första jobb efter sjukdomen igen. Ikväll är det äntligen dags för Margrethe att komma tillbaka, och som hon måste ha längtat. Det är ett fackeltåg på Fredensborgs slott som väntar henne vid klockan 21:00. Men Margrethe riskerar att bli besviken. Nu kommer ett trist besked om hennes stora dag, skriver Billed Bladet.

Enligt väderprognosen kommer det nämligen börja regna, precis vid 21:00 när fackeltåget börjar.

"Åh nej å nej! Drottning Margrethe förtjänade bättre på sin stora comeback-dag" Lyder rubriken på artikeln, och de skriver att regnet väntas pågå ett par timmar.

Annons

Nu finns alltså risken att Margrethe kommer få tillbringa sin speciella dag i regn.

Givetvis är det inte den väderlek man önskar, men aprilväder är ju oförutsägbart. Det betyder att med lite tur, blir det uppehåll.

Foto: TT

Annons