Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet om prinsessan Sofia – egna orden om beslutet: "Vi kommer..."

28 okt, 2023, 06:00 

Nu kommer allt fram: så ligger det till med prinsessan Sofia.

Annons

Prinsessan Sofia är för många en kunglig favorit – och när hon fångas på bild välter hon internet! Inte minst i utlandet, där intresset för våra svenska kungligheter är enormt.

Men för alla som vill få sig en glimt av Sofia kommer nu ett trist besked om hennes framtid.

Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!Brand logo
Daniel fast för fortkörning • Madeleines svindyra outfit på galan • Avslöjar: Chris lämnar efter krisen – 3 kungliga snackisar från vecka 42!

Därför syns inte prinsessan Sofia till

Ja, för i prinsessan Sofias officiella kalender ekar det nämligen tomt. Till skillnad från de andra kungligheterna som har åtaganden nästan dagligen, är Sofias nästa punkt först den 16 november.

Då ska hon ihop med kronprinsessan och drottningen (vilken powertrio!) närvara vid stiftelsens Care about the childrens seminarium på slottet.

Visserligen är det lite mer skralt i kalendern för alla just nu, eftersom lite välförtjänt höstlovsledighet väntar, men Sofia sticker ut lite extra.

Annons

Men – man ska inte bli lurad och tro att Sofia slappar hemma på Villa Solbacken. Som hovets informationschef Margareta Thorgren rett ut:

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som prinsessan Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn. Men det är inget som läggs u i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Prinsessan Sofias trista ord om framtiden

Samtidigt är det ju ett trist besked för alla kungafans – att inte få följa med Sofia på hennes dagliga arbete. Men det är också en helt naturlig följd av det beslut kungen fattade 2019, att slimma ned kungahuset.

Sedan dess har ju den kungliga strålkastaren riktats ännu mer mot kronprinsessparet, även om Sofia fortfarande är en arbetande kunglighet.

Sofia har själv kommenterat att hennes barn blivit av med titlarna och vad det innebär, i TV4:s dokumentär Kungahuset 2019. Och mycket riktigt, det är en av anledningarna till att de syns till lite mindre.

– Innebär det här att ni kommer att bli en mindre offentlig familj? frågade intervjuaren Jesper Börjesson.

– Det är för tidigt att säga nu, säger Sofia. Men långsiktigt så tror jag att det är den naturliga processen. Att vi kommer ha annat att fokusera på.

Foto: TT

Annons