Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tuffa beskedet till drottning Silvia: Kan inte räkna med Victoria

15 mar, 2021, 18:00 
Kronprinsessan Victoria Drottning Silvia
När drottningen hade behövt det som mest finns ingen pepp att få. I alla fall inte från kronprinsessan Victoria som ligger sjuk på Haga.
Annons
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramatBrand logo
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramat

Kungafamiljen har verkligen oflyt just nu! Victoria och Daniel är sjuka i covid-19, och prinsessan Madeleine sitter fast i Florida på grund av pandemin och har inte varit i Sverige sedan i december 2019.

Dessutom: När höggravida prinsessan Sofias barn väl är fött kan det nog dröja innan drottningen kan hålla sitt åttonde barnbarn i famnen. Och om det ändå skulle gå att genomföra får det bli med vänsterhanden – den högra är ju under läkning och får inte belastas.

Drottning Silvia Prinsessan Leonore nyfödd Kungen
Drottning Silvia 2014, då med nyfödda barnbarnet Leonore i famnen.

Allt detta samtidigt som drottning Silvia kämpar på efter handledsbrottet och verkligen skulle behöva lite pepp i form av mor- och dottertid. Kungen i all ära, men han är född och fostrad i en familj där man helst inte skulle vara sjuk överhuvudtaget.

Annons

I dag är det för övrigt precis en månad sedan den där tidiga morgonen på Drottningholm när drottningen ramlade så olyckligt och tog emot sig med högerhanden i fallet. Följden blev att handleden bröts på flera ställen.

Drottning Silvias tuffa återhämtning efter brutna armen

Drottning Silvia Handledsskydd Handledsfraktur Bruten arm Bruten handled
Drottningen med sitt stabiliserande och diskret svarta handledsskydd.

Gipset har drottningen i alla fall fått ta bort, det uppger hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam. I stället har drottningen nu fått ett handledsstöd – och ett träningsprogram från sin läkare. Detta är dock en rehabilitering som kommer att ta mycket lång tid.

Men kanske ljusnar det lite ändå. Bara kronprinsessan och prins Daniel blir friska från sin covid-19 och har konstaterade antikroppar, så borde de ju kunna träffa drottning Silvia och kungen som är vaccinerade båda två.

Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prinsessan Estelle
Sommar på Solliden med Victoria och Estelle, något att se fram emot för drottning Silvia.

Men där är vi ju inte än. Så just nu gäller samma sak för kungafamiljen som för resten av svenska folket: Det är bara att hålla i och hålla ut ännu lite till.

Foto: Jonas Borg/Kungliga Hovstaterna, Prinsessan Madeleine/Kungliga Hovstaterna, TT.

Annons