Tuffa beskedet till Estelle med farmor Ewa Westling

Senaste coronabeskedet är lika jobbigt för prins Daniel och prinsessan Estelle som för hennes farmor Ewa Westling.

 

Det är något speciellt med prins Daniels mamma. Kanske för att hon utstrålar så mycket härlig vanlighet, och känns som en riktig bullfarmor? Och kanske är det också just därför som prinsessan Estelle och prins Oscar tycker att det är så kul att åka de 17 milen till Ockelbo och hälsa på hos Ewa och Olle i deras kedjehus i Smältvägen.

Ewa Olle Westling Ockelbo

Så här ser det ut hemma hos Estelles farmor och farfar.

Fast nu var det länge sedan de kunde umgås som vanligt och Estelle kunde ge farmor en kram. Och några kramar kommer det inte bli för Ewa Westling på hela sommaren och säkert inte på hela hösten. Det hjälper inte att coronarestriktionerna har lättat på flera sätt. Ewa är förblir en farmor i riskgruppen, med sina 75 år.

Prinsessan Estelle kramar sin farmor Ewa Westling.

Ewa Westling känns alltid som urtypen för en bullfarmor, en sån som alltid är redo med hemlagade köttbullar och en varm famn.

Men kanske kan de träffas utomhus i alla fall, på två meters håll. Både Estelle och lillebror Oscar har full koll på läget, eller som prins Oscar så klokt sa i SVT:s Nationaldagssändning:

– Det är för CORONAN!

Ett besked som är lika jobbigt för en fyråring och en åttaåring. Som för deras 75-åriga farmor.

Så lever Ewa och Olle Westling

Så på Nationaldagen fick farmor Ewa sitta och se sina barnbarn  på tv, precis som resten av svenska folket. Men Estelle och Oscar kan i alla fall fortsätta att prata med farmor på FaceTime, och så får de en dos vanlighet med sig på köpet. Ewa och Olle Westling lever ju samma liv som de alltid har gjort, och verkar inte ett dugg lockade att sola sig i den kungliga glansen.

Eller som en av er läsare kommenterade i våras: ”Beundransvärt diskreta och sympatiska personer”.

Ewa och Olle Westling.

Ewa och Olle.

Foto: TT.