Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tuffa beskedet till Silvia och Madeleine – splittrar kungafamiljen

20 jan, 2023, 16:20 
Indra Nordemar

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine har nåtts av ett besked de inte vill ha.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Daniel stoppas • Stora förändringen för Sofia • Kungliga bröllopet hotat – 3 kungliga snackisar från vecka 3Brand logo
Daniel stoppas • Stora förändringen för Sofia • Kungliga bröllopet hotat – 3 kungliga snackisar från vecka 3

Vår kära kungafamilj delar många gånger upp Sverige i två läger. De är älskade av många och mindre omtyckta av andra. Främst rör det sig om de som vill bevara monarkin respektive de som vill avskaffa dem.

Men ett glädjande besked till kungahuset är att majoriteten av Sveriges befolkning röstar för! Ja, hela 71 procent vill ha dem kvar. Men däremot verkar alla inte vara lika populära...

Splittringen mellan Victoria, Madeleine och Silvia

Prinsessan Madeleine är ju bara i Sverige sisådär två gånger per år. På somrarna stannar Miami-familjen en längre period, medan de under vintern är här i drygt två veckor.

Det är därför inte alltför ofta som svenska folket får se Madeleine. Hon arbetar ju dessutom inte för kungahuset, utan fokuserar på Childhood främst på andra sidan Atlanten.

Annons

Kronprinsessan Victoria däremot är en av de som arbetar mest av alla kungligheter i hela Europa. Kanske inte så konstigt, hon är trots allt vår framtida statschef, en framtid som de allra flesta verkar vara trygga med.

71 procent röstar för monarkin.

Men det är inte bara på jobbfronten som Victoria går hem, det är nämligen inte många som hade tackat nej till en kunglig kopp kaffe med kronprinsessan!

Samma sug finns däremot inte när det kommer till drottning Silvia. Drottningen arbetar stenhårt trots 79 år fyllda, men på fikafronten är hon helt enkelt inte särskilt populär.

Tråkiga beskedet till Madeleine och Silvia

Det är inför det kungliga superåret som TV4 gjort Novus-undersökningar för att ta reda på hur svenska folket resonerar när det kommer till kungafamiljen. Och en av frågorna var:

"Vem skulle du vilja ta en fika med?"

Victoria hamnar då på en första plats med råge. Hela 42 procent av de som röstat skulle välja henne. Därefter följer kungen och prins Carl Philip, och på botten: Madeleine och Silvia – med endast 8 respektive 4 procent av rösterna.

Kanske inte det roligaste beskedet att få. Men däremot är det oklart hur många som faktiskt deltagit i TV4-undersökningen, så kanske visar den inte en helt korrekt bild!

Foto: TV4
Annons