Tuffa beskedet till Victoria – om familjens framtid

Victoria undviker helst ämnet.

Kronprinsessan Victoria har åkt på en tuff motgång.Nu stundar en jobbig väntan för henne.

Victoriadagen 2020 har diskuterats flitigt den senaste tiden. Stefan Löfven meddelade nyligen att förbudet mot folksamlingar på över 50 personer kommer att ligga kvar tills minst 15 juli – ett dråpslag för den planerade folkfesten.

I dag tisdag fick vi besked direkt från arrangören.

“Med anledning av rådande läge i Sverige och världen kommer Victoriakonserten den 14 juli genomföras utan betalande publik. Den sedan många år tv-sända hyllningskonserten till kronprinsessan på hennes födelsedag har i över 40 år varit en stor folkfest på Öland men kommer i år tyvärr behöva genomföras med endast ett fåtal inbjudna gäster i publiken. Victoriakonserten kommer den här gången helt anpassas för tv-publiken och sänds traditionsenligt i SVT1 den 14 juli kl 21:00”, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Victoriadagen 2020 – så blir den

– Jättetråkigt att inte kunna ge kronprinsessan en publik hyllning i år men just nu känns det inte ansvarsfullt att genomföra en konsert med tusentals människor i publiken. I år får vi satsa allt på att göra ett så bra tv-program som möjligt. Vi återkommer med detaljer om programmets utformning som jag tror och hoppas kommer att uppskattas av både kronprinsessan och tv-publiken, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.
Victoriadagen 2020 blir lite annorlunda.

Victoriadagen 2020 blir lite annorlunda.

Kronprinsessan Victoria tvingas stanna hemma

Men Victoria kommer dock inte att finnas bland gästerna. I alla fall inte om läget kvarstår.
– Just nu avråder Folkhälsomyndigheten från längre resor i Sverige, men ändras den rekommendationen finns det möjlighet för Kungafamiljen att tillbringa sommaren på Öland i samband med Victoriadagarna, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet.
Enligt regeringens nya reseriktlinjer kan svenskarna röra sig en till två timmar från sin hemort per bil. Det innebär att en tripp till Öland inte är möjligt för kronprinsessan i nuvarande situation.
Om nu inte Stefan Löfven hinner komma med nya besked innan dess…