Tuffa uppdraget för kungen – efter nära vännens död

18 maj, 2022, 18:00 

Gårdagen var en tuff dag för kungen, som hade fullt upp från morgon till kväll, trots att han är i sorg.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Igår fick vi det sorgliga beskedet att friherren och kungavännen Torgils Bonde har gått bort, 74 år gammal. Det kunde familjen bekräfta för Svensk Damtidning.

Detta är förstås en stor sorg för kungen, som känt Torgils ända sedan de studerade tillsammans på Sigtuna internatskola.

Torgils var en av kungens närmsta vänner och de har hittat på mycket kul ihop genom åren – som att segla och åka på jaktresor.

En tuff dag för kungen – sörjer nära vännens död

Men plikten kallar för kungen, trots att han sörjer.

Igår inleddes nämligen Finlands president Sauli Niinistö statsbesöket i Sverige, på inbjudan av kungen.

Han togs då emot av kungaparet vid Hovstallet, och därefter följde en högtidlig välkomstceremoni på Inre borggården vid Stockholms slott.

Annons

På kvällen var det dags för galamiddag på slottet där även kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarade.

drottning Silvia, kung Carl Gustaf, Finlands president Sauli Niinistö och presidentens fru Jenni Haukio anländer till tisdagens galamiddag på Stockholms slott för det finska presidentparet som är på ett två dagar långt statsbesök.
Kungen spenderade nästan hela dagen med den finska presidenten.

Under den pampiga middagen, som tog plats i Karl XI:s galleri, höll kungen ett tal, för att hylla vårt grannland.

– Vi står varandra närmare än någonsin tidigare efter Finlands självständighet. Vi är grannar, vänner och familj, sa kungen bland annat i det rörande talet.

Men det kan inte ha varit en enkel dag för kungen, med tanke på det tragiska besked han fått. Förhoppningsvis får han och Silvia möjlighet att vila och sörja i fred inom kort.

Annons