Tungt pris för kronprinsessan…

Tungt pris för kronprinsessan...
Annons

Under tisdagen delade kronprinsessan Victoria ut ett pris vid Näringslivets Miljöchefer Sustainability Day i Stockholm. Och det var ett tungt pris…

Kronprinsessan Victoria delade under tisdagen ut priset “Hållbart ledarskap”.
Det “tunga priset” gick till finansmarknadsminister Peter Norman.
Priset togs emot av finansanalytiker Emma Ihre som kom till prisutdelningen Näringslivets Miljöchefers Sustainability Day på Stockholm Waterfront i finansmarknadsminister Peter Normans frånvaro.

Tunga priset

Både Emma och kronprinsessan Victoria fick använda sina krafter för att inte tappa den tunga pris-pjäsen på 6,5 kilo i golvet.

Annons

Konferensen Sustainability Day arrangeras för nionde året i rad av Miljöaktuellt och Näringslivets miljöchefer.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press Patrik Österberg

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Tungt pris för kronprinsessan…”

 1. llll skriver: 24 april, 2013

  nej nej KP Viktoria! jag brukar aldrig tycka du klär dig dåligt men denna gången va det en miss! inte en knytblus med lång arm under den jackan…. dock gärna en knytblus med kort arm!


 2. Grace skriver: 24 april, 2013

  Halssmycke med knytblus blir alltid för mycket.


 3. camilla skriver: 24 april, 2013

  Er det virkelig nødvendigt at “skabe” en pris på 6,5 kg.…… men den er måske mest beregnet til at skulle modtages af en af næringslivets “tunge” drenge/ledere ? 😉
  At give en pris for hållbart ledarskap til en minister, finder jeg lidt besynderligt.
  Så jeg må hellere holde mig til at skrive, at Victoria ser dejlig ud og jeg holder meget af hende med hästsvans.


 4. Sandra skriver: 24 april, 2013

  Å det var helt fel blus att ha under jackan. Om man skall ha en något längre blus som sticker ut bör det vara en blus med rak arm.

  Jag tycker dock att det är kul att kronprinsessan är så intresserad och engagerad av miljöfrågor. Hoppas det leder till mer internationella uppdrag för vår kronprinsessa likt Mary, Maxima och Mette Marit.


 5. Kate skriver: 24 april, 2013

  Njaa, som vanligt en misslyckad outfit.
  Victoria kallar sig miljömedveten men hennes handlingar visar klart och tydligt att hon inte är det minsta miljömedveten.
  Hagaslott som är uppvärmt för 3 personer, de kör runt i bensinslukande bilar samt deras ständiga semstrar.

  Varför påstå något när det uppenbarligen inte stämmer!!!!!!


 6. Sthlm skriver: 24 april, 2013

  Håller med dig till fullo. Efter Estelles ankomst har det mest handlat om semestrar, fester, planering/inredning av kronprinsessparets lyxbostäder etc. Kungen verkar inte reagera, men det är märkligt om inte riksdag/regering gör det. De verkar glatt dela ut apanage till kungen, utan full insyn. Det kan inte vara rimligt att en blivande statschef, som bor och lever på skattebetalarnas bekostnad, ska arbeta i så liten omfattning som Victoria har gjort efter barnets födsel.


 7. K.K. skriver: 24 april, 2013

  # 5 Kate
  De kongelige siger ÉT og gør ofte selv der modsatte, og der tror jeg, at de danske langt overgår de svenske, men holdningen hos danskerne er nok en accept af, at sådan gør de bare, miljø, moral og dyrevelfærd ved man kongehuset er fuldstændig ligeglad med, når det gælder deres egen livsstil.
  Og # 4 Sandra
  Victoria er kronprinsesse, men også kommende regent, så hendes rolle er anderledes end MM og Marys.
  Og min personlige meningen er også den, at det er tæerkrummende, at høre en kronprinsesse stå og tale om verdens fattige kvinders forhold, for derefter at sætte sig ind i et fly efter fx at have shoppet dyre luksusvarer i New York.
  Den slags opgaver/taler bør holdes af politikere — ikke kongelige!


 8. Kate skriver: 24 april, 2013

  7. Ja det är provecerande att åka iväg på en lyxsesmter och köpa dyra saker och efter det tala om hur mycket vi ska hjälpa de fattiga männsikrona och att vi ska skänka.
  Hur mycket skänker dem kungliga själv till välgöranhet?

  Samt ska man kmma ihåg att kungfamiljens lyxliv i länderna som monarki betalas av staten(skattepengar) och det gör folk ännu mer provcernade. Ingen skulle bli provcerade om Bill Gates levde ett lyxliv osv då han själv har tjänat ihop pengarna och statens står inte för hans kostnader.


 9. Anna skriver: 24 april, 2013

  Knytblus – tantigt!


 10. Gunnel skriver: 24 april, 2013

  Då det gäller hur mycket eller hur litet kronprinsessan har arbetat sedan Estelles födelse, så skulle jag nog vilja påstå att hon har arbetat betydligt mer än de flesta lattemammor på stan som drar ut på mammaledigheten i det längsta…


 11. Hm skriver: 24 april, 2013

  Alla som så ivrigt kritiserar prinsessans klädsel borde kanske kasta en blick på mannen till vänster. Tala om klädstil!


 12. Tjohanna skriver: 24 april, 2013

  Det var en rejäl stilmiss från topp till tå!


 13. Eleni skriver: 24 april, 2013

  Sluta skriva nedlåtande om vår Kronprinsessa!!! Ni har ju ingen koll alls på vad hon verkligen gör. Hon är dessutom värd lika mycket respekt som vem som helst. De som skriver som ni gör brukar oftast ha ganska stora brister själva, men det syns ju inte på “nätet”.


 14. pia skriver: 24 april, 2013

  10 “Gunnel”. Jag håller med dig vad gäller Victoria och om “lattemammorna” inte tillbringade så mycket tid med väninnorna på stan, behövde de inte heller göra så stort nummer av sin amning. De flesta av oss kvinnor har haft spädbarn och ammat. Det gick alldeles utmärkt att anpassa sina besök utanför hemmet till barnens mattider. Jag har ingenting emot att en mamma ger sitt barm bröstet på “allmän plats”. Men det kan göras lite avskilt, inte minst för barnets matro. Dessutom ammade vi inte tills barnen var 3 – 4 år, som jag vet förekommer idag. Lite sans och balans i detta med barnafödande och amning efterlyses.


 15. Annica* skriver: 24 april, 2013

  Men GUUUUUUUUUUUUUUUUD vilka hemska kläder! Det är tur att vi kvinnor bryr oss om det VIKTIGA här i livet! Kronprinsessan är ett riktigt föredöme, till skillnad från flera kommentatorer här!


 16. Jeppe skriver: 24 april, 2013

  Alltså vad har hon på sig! Nu menar jag inte Victoria utan människan som tar emot priset. Alla dessa sjalar som hänger och slänger på offentliga kvinnor för att vara en liten “färgklick”. Det är så fult och så fantasilöst, och kvinnorna framstår som vore de tonårsjäntor som vill passa in i gänget årkurs nio.

  Victoria är tjusig som vanligt 😉


 17. Mia Söderström skriver: 24 april, 2013

  Förstår inte riktigt varför kommentarerna gäller kronprinsessans klädsel, inte det jobb hon utför.


 18. Karin Nilsson skriver: 24 april, 2013

  # 6 och 8. Bra kommentarer. Inser inte den kungliga familjen att deras framtid helt hänger på folkets vilja? Förtroendet för dem är rekord lågt men de bara fortsätter som förut.


 19. hilde skriver: 24 april, 2013

  Kate
  Tror du virkelig at de oppvarmer hele Haga hver dag året om?
  De fleste rommene brukes jo ikke i det daglige og trenger neppe å varmes opp.
  Og bilene hvordan kan du vite at de er bensinslukende?
  Kanskje det er hybridbiler eller diesel.
  Mener du at de skal bo i telt og sykle?
  Det er viktig å være opptatt av miljø men ingen mennesker kan leve 100% miljøvennlig. Men alle kan gjøre litt. Installere sparepærer i lamper, lys som slukkes når man går ut av rommet,sparedusjer,varmepumpe( tror at et nyrenovert slott som Haga har slike løsninger), kildesortere søppel,velge en drivstoffsnål bil etc.


 20. Teija skriver: 25 april, 2013

  Kanske en dold graviditet?smile


 21. Kristiina från Turku skriver: 25 april, 2013

  Victoria och de andra i kungafamiljen gör också arbete vilket inte syns i deras kalendar. Här kungaparet och kronprinsessparet i tisdags i överlämning av prinsessan Estelles bönbok till hovförsamlingen i Bernadottebiblioteket. Kronprinsessan Victoria har deltagit i urvalet av både böner och illustrationer.
  http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/nu-har-estelle-fatt-sin-egen-bonbok


 22. Hanne skriver: 25 april, 2013

  Stakkels kronprinsesse Victoria og prinsesse Marie: Estelle er 1år, det samme er Athena… og ak ja, nu begynder man også i Danmark, at skrive om: Er Marie gravid igen – så det på løbesedler og forsiden af et af de nye ugeblade i går.
  Men 2 for Marie og 4 for Joachim, skulle vel være familie nok ? Så kan de anskaffe en vovse mere i stedet. Må være frygteligt irriterende med alt det graviditetsskriveri og fokus på maven, så snart der er gået et år.
  Her er et foto af Marie fra i fredags, hvor hun var til middag i Foreningen for Autisme og man må synes hun ser gravid ud eller også har man savnet stof om hende at skrive om!
  http://4.bp.blogspot.com/-4eLUuUkr9GI/UXGrui2pZJI/AAAAAAAAvt8/2HOxJz09J2s/s1600/1106514-princess-marie-attended-a-donation-from-620×0-2.jpg


 23. Jojo skriver: 25 april, 2013

  Er det en slags ‘vandrerpokal’ ? Der ser ud til at være en masse inskriptioner på den, kunne være tidligere modtagere … eller måske er det udsmykning/kunst ?


 24. Desiréesvenskdam skriver: 25 april, 2013

  #6, 8 och 17 håller med
  #21 kallar du detta arbete? Massor av människor är engagerade i sin församling PÅ FRITIDEN!
  #15 på vilket sätt är hon ett föredöme? Lever i slott med tjänstefolk, barnflickor och vakter, flott bil som hon “fått”, resor runt i världen, semestrar titt som tätt , lyxiga designerkläder , kan i stort sett själv välja när hon vill “arbeta”, ser aldrig en räkning … Inte svårt att vara glad och käck då!


 25. Karin Nilsson skriver: 25 april, 2013

  # 21. Det var där som privatpersoner. Det var vare sig arbete eller representation. Förlaget överräckte en bok tillägnad Estelle till biblioteket.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar