Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-bilderna på Gabriel visar relationen till mormor Marie Hellqvist – annorlunda än den med Silvia

17 aug, 2021, 13:00 
Ellen Myrgård Lindén
Prins Gabriel och prins Alexander på prins Julians dop 2021

Den kungliga kusinskaran bjöd på en riktig show under prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka. Gabriel var en av dem som hade mest spring i benen – och han ville helst av allt leka med mormor Marie.

Annons
Exklusiva bilder inifrån kyrkan under prins Julians dopBrand logo
Exklusiva bilder inifrån kyrkan under prins Julians dop

Prins Julian är nu döpt och svenska folket fick äntligen se lite mer av de kungliga barnbarnen. Gabriel, snart 4 år, var en av dem som hade mest spring i benen. Han ville inte alls sitta still på den förgyllda kyrkstolen utan tyckte att det var mycket roligare att springa runt och prata med sina släktingar. Och det var framförallt mormor Marie Hellqvist som Gabriel sökte sig till!

Bilderna på prins Gabriel och Marie Hellqvist inifrån kyrkan

Under dopet, som sändes i SVT dagen efter, fick tittarna se hur Gabriel trippade omkring och gång på gång gick han fram till sin mormor som satt mittemot prinsfamiljen. Marie böjde sig fram till sitt barnbarn och det riktigt syntes vilken nära relation hon har till Sofias söner.

Marie Hellqvist fick många besök av prins Gabriel under dopet.

Kungaparet fick inte lika många besök av prins Gabriel under dopet. De satt på samma rad som paret Hellqvist men det verkar som att Carl Philips och Sofias mellanpojke kände av stundens allvar – trots de små utflykterna. Under kungliga tillställningarna har farmor och farfar en viktig uppgift och är inte lika tillgängliga som mormor och morfar. Det verkar de små barnbarnen ha förstått. Dessutom har Gabriel förstås längtat efter sin mormor nu under pandemin då det inte har blivit lika många resor till Älvdalen och det solgula huset i Kåtilla.

Prins Gabriel under prins Julians dop 2021
Prins Gabriel fyller 4 år den 31 augusti!

Foto: TT

Annons