Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-bilderna Victoria inte vill se – nu är det ett faktum: ”Väldigt märkligt”

19 jan, 2024, 17:00 

Tv-bilderna kronprinsessan Victoria inte vill se.

Annons

Tv-serien The Crown, som hamnar om den brittiska kungafamiljen, har gjort stor succé på Netflix. Serien har fått andra länder att snegla på en liknande version och där är Sverige inget undantag.

Johan T:s varning till kungfamiljen: ”Kan bli riktigt jobbigt”Brand logo
Johan T:s varning till kungfamiljen: ”Kan bli riktigt jobbigt”

Kronprinsessan Victoria är dock inget större fan av idén. I en intervju med Svenska Dagbladet har hon berättat att det inte skulle vara världens roligaste grej att få se sig själv i en tv-serie.

– Ja, alltså för den som blir porträtterad kommer det alltid att kännas väldigt märkligt, så det känns väl så där. Hur kan det möjligen bli rätt? Det är svårt att ta sig an, särskilt när personerna lever.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria är kritisk till en svensk version av The Crown.

Beslutet för Margrethe

Samtidigt är det oklart om det blir någon svensk version av The Crown. TV4 meddelade 2021 att man var igång med planeringen och att serien förmodligen skulle ha premiär 2022.

Så blev det inte.

Under tiden fortsätter dock andra länder att planera sina egna versioner av The Crown. Danska Se och Hör rapporterar att TV2 nu kommer släppa en serie om drottning Margrethes liv.

Då drar inspelningarna igång

Den danska versionen har fått arbetsnamnet ”Af Guds nåde” och kommer att handla om den danska kungafamiljen från 1940 och framåt.

Annons

– Förhoppningen är att serien ska bidra till en större förståelse för kungahusets betydelse för vilka vi är som danskar, och hur samhällsutvecklingen har påverkats, säger Pernille Bech Christensen, exekutiv producent på TV2, till Se och Hör.

Inspelningen beräknas dra igång nästa år.

Drottning Margrethe och kronprins Frederik
Danska kungafamiljens liv blir tv-serie.

Foto: TT

Annons