Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV-dokumentär: Prins Laurent en snåljåp!

09 dec, 2011, 09:02 
Agneta Nisbeth
Annons

Knappt hade prins Laurent fått näsan över vattnet efter ett par pinsamma fadäser, inklusive ett hemligt möte med libyska officerarna och en lika osanktionerad resa till Kongo, förrän han knockades igen!

Annons

Förra helgen visade den belgiska kanalen RTBF en dokumentär om prins Laurent av Belgien, 48, där hans före detta flickvän Diane de Schaetzen berättade att de hade varit ett par i mitten av 90-talet. Diane är inte nådig i sitt omdöme om expojkvännen: “Han tycker bättre om djur än om kvinnor. Och dessutom är han en snåljåp.” Vad värre är, Diane påstår att Laurent misshandlade henne under deras förhållande.

Älskar djur

När Laurent och hans hustru prinsessan Claire skulle inviga ett boende för hemlösa män och deras hundar i Bryssel, hade ett stort pressuppbåd samlats. Under den korta presskonferensen sade Laurent att han med det här initiativet ville visa vem han verkligen är. Men pressen var förstås bara intresserad av hans gamla förhållande med Diane.

– Jag tänker gå rakt på sak, sa prinsen. Jag älskar djur men jag är också människovän. Det viktigaste i livet är att man är ärlig och kan se sig själv i spegeln på kvällen.

Annons

Oroade

Frågorna haglade och till sist viskade Claire till sin man: “Det är ingen idé, de är inte intresserade av det här projektet.” Och så vände hon sig till journalisterna:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Anklagelserna mot prinsen är helt osanna. Vi har tagit väldigt illa vid oss av programmet och vi är väldigt oroade för våra tre barns skull. Sedan tog hon sin man under armen och skyndade till bilen.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons