TV: Madeleines desperata flykt efter skandalen – plötsliga vändningen: ”Jättejobbigt”

03 jan, 2023, 06:00 

Prinsessan Madeleines och Jonas Bergströms förhållande fick ett abrupt slut. I den sista delen av Svensk Dam Förklarar om Madeleines och Jonas otrohetsskandal reder vi ut vad som egentligen hände.

Annons

Året är 2010 och kärlekslyckan är total mellan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. Men ett telefonsamtal ska komma att förändra allt. En norsk journalist påstår att Jonas har varit otrogen under en grabbresa i Åre. Han nekar till anklagelserna. Madeleine är rasande över vad hon får höra.

Kort därefter träder en 21-årig kvinna fram i pressen och talar ut: Jonas har varit otrogen. Det planerade sagobröllopet ställs in direkt. Madeleines stora farhåga är besannad, hela världen vet vad som har hänt – och hon agerar direkt. Prinsessan packar väskorna och flyr till USA.

När planet lyft från Arlanda skickar hovet ut ett pressmeddelande om att kärleksparet går skilda vägar.

– Den största chocken i Madeleines liv var ju uppbrottet när han svek henne. Och det måste ha varit en oerhörd smärta för henne, säger Herman Lindqvist, historiker och författare.

Recept.se Nyhetsbrev
Prinsessan Madeleine på väg till flygplanet som ska ta henne till USA efter otrohetsskandalen med Jonas Bergström.
Prinsessan Madeleine på väg till planet som ska ta henne till USA efter uppbrottet med Jonas Bergström.

– Det är sällan de visar känslor, men Silvia gjorde det där och då. Det tog på dem hårt alltså, det här var jätte, jättejobbigt, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Annons

Och för Madeleine, som inte alls trivs i det kungliga stålkastarljuset, tvingas stå i centrum i denna stora skandal.

Prinsessan Madeleine flydde till USA efter uppbrottet med Jonas Bergström

– Hon var ännu mer utsatt än någonsin förut. Så det gjorde att hon var sårad, hon var kränkt och ville helst gå och gömma sig under en sten, säger Herman Lindqvist.

I den sista delen av Svensk Dam Förklarar berättar vi historien om prinsessan Madeleines och Jonas Bergströms uppbrott. Om flykten från Sverige, festandet i New York och den plötsliga vändningen.

Hur påverkade otrohetsskandalen kungafamiljen? Vem var mest ledsen över detta? Hur träffades prinsessan Madeleine och Chris O’Neill? Och vad kan Chris erbjuda Madeleine som inte Jonas kunde?

Se avsnittet i tv-spelaren nedan!

Otrohetsskandalen del 2: Kärlekskraschen
Otrohetsskandalen del 2: Kärlekskraschen
Annons