Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-stjärnans avslöjande om lunchen med kungen och Silvia: "Faktiskt rätt avslappnat"

22 jun, 2023, 08:00 

Nu berättar kända profilen alla detaljer om lunchen med kungen och drottning Silvia.

Annons
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

Det står nog på mångas önskelista att en dag få äran att äta lunch med självaste kungen och drottningen.

På tisdagen slog denna önskan in för författaren, radioprofilen och skribenten Kalle Lind, 47. Det avslöjar han i en ny krönika i Sydsvenskan:

"Inte för att jag vill skryta, men jag kommer just från en lunch med kungen. Och drottningen. Och gräddan av skånsk politik, näringsliv, idrott, forskning, försvar, religion och glasstillverkning. Vi åt en liten anspråkslös trerätterslunch inne hos landshövdingen. En vanlig tisdagsgrej sådär", skriver han.

Kalle Lind, författare och programledare för "Snedtänkt" i radions P1.
Kalle Lind bjöds in till lunch med kungen och drottningen.

Tv-stjärnans avslöjande om lunchen med kungen och drottning Silvia

Kalle Lind har producerat flera kända radioprogram, skrivit böcker och många känner säkert igen honom från "På spåret" i SVT, där han tävlade säsongerna 2016, 2017 och 2019 tillsammans med Isobel Hadley-Kamptz.

Annons

I den nya krönikan skriver Kalle dock att han inte vet själv varför han blev bjuden på lunch på Residenset i Malmö med självaste kungaparet och skämtar om att han bjöds dit i egenskap som narr.

"Det är landshövdingen och hennes stab som sköter inbjudningarna, men jag förutsätter att gästlistan har screenats av Säpo och godkänts av hovet. Tydligen är det mig förlåtet att jag är gammal medlem i Republikanska föreningen och att jag en gång skrev en elak kuplett om kaffeflicksskandalen", skriver han.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vinkar från balkongen på Residenset på Stortorget i Malmö vid firandet av kungens 50 år på tronen i Skåne på tisdagen. Kungen skämtade sedan med drottningen om att färgen på bänken inte riktigt torkat. Kungaparet inledde sitt besök i Skåne med att åka Pågatåg mellan Svedala och Malmö C.
Kungaparet vinkade till Malmöborna efter lunchen på Residenset.

Kalle Lind om lunchen med kungen och Silvia: "Muntert och faktiskt rätt avslappnat"

Kalle förklarar vidare att det var mobilförbud under lunchen, men att alla gäster fick möjlighet att skaka hand med kungaparet.

Annons

Han beskriver själva lunchen som "muntert och faktiskt rätt avslappnat" och berömmer den utsökta maten.

"En adjutant tar glatt upp en misogyn snapsvisa om att dränka sin svärmor. Hovdamen skrockar förtjust. Hon och jag konverserar en stund om ordensväsendets återinförande och det är bitvis svårt att säga vilket århundrade det är, men stämningen är god. Sockerbetssoppan är den bästa sockerbetssoppa jag någonsin ätit", skriver han.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia besöker Fågelskydd Spillepeng vid firandet av kungens 50 år på tronen i Skåne på tisdagen. Kungaparet inledde sitt besök i Skåne med att åka Pågatåg mellan Svedala och Malmö C.
Kungaparet verkade vara på strålande humör under tisdagen!

Kalle berättar att kungen höll tal, men att han och Silvia "gick upp i rök" efter drygt två timmar på Residenset, för att åka vidare till nästa programpunkt.

Det låter, med andra ord, som en mycket trevlig lunch!

Annons