Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnans märkliga möte med kungen – ute på krogen i Stockholm

07 mar, 2024, 09:00 
Kungen ute på stan? Jovisst!
Annons

Vad tittar kungen på när han slår på tv:n? Ja, det är många som vill veta vad som rullar i rutan hemma på Drottningholm. Nyheterna kollar de givetvis på, men om kungen dyker upp i rutan stänger han av:

– Nej jag vägrar, jag gillar inte det, sa kungen i SVT på frågan om han ser program eller filmer om sig själv.

Men det verkar som att kungen då och då tittar på TV4-succén Solsidan, i alla fall om man ska tro komikern Henrik Dorsins ord.

Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Avslöjar: Madeleines & Chris nya bakslag med lyxvillan • Så ska svårt sjuke Harald komma hem igen • Bisarra spekulationerna om Kate – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

TV4-stjärnans udda möte med kungen

Henrik Dorsin spelar den snåle Ove Sundberg i långköraren Solsidan, som regisseras av Felix Herngren. Felix Herngren själv spelar rollen som Alex i serien.

När Henrik Dorsin gästar Fördomspodden med Emil Persson, som går ut på att programledaren ställer frågor i form av fördomar. Han säger då att Henrik Dorsin träffat på kungen ute på Operakällaren – något som inte stämde helt.

Annons

Men helt fel ute var han inte, Henrik Dorsin berättar att Felix Herngren var med om något liknande ute på krogen.

– Det är ju hans historia att berätta egentligen men Felix blev bortförd. Han hade julbord och blev bortförd till ett chambre séparée där kungen satt och kungen satt med ryggen emot. Så kommer det in nån sån här med röda byxor och säger "titta vem jag har här, titta vem jag har här"!

Sanningen om Felix Herngrens relation till kungafamiljen

Det blev dock något av ett antiklimax, eftersom kungen inte var helt säker på vem Felix var. Henrik Dorsin berättar:

– Så Felix säger "Hej jag heter Felix". Och kungen knappt tittar på honom och säger "Fredriks?". "Nej Felix…"

Ja, kungen fick förklarat för sig att Felix har gjort Solsidan, och sedan fick han gå vidare. När detta var berättar inte Dorsin, men klart är att Herngrens relation till kungafamiljen idag är god. Han och frun Clara var till exempel gäster på prins Daniels privata 50-årsfest förra året.

Clara och Felix Herngren.
Clara och Felix Herngren.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons