Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV4-stjärnans skarpa varning till Carl Philip och Sofia – efter oron

27 okt, 2022, 19:30 
Indra Nordemar

Oron är stor bland svenska folket. Nu varnas Carl Philip och Sofia.

Annons
Carl Philip tar över som kung!Brand logo
Carl Philip tar över som kung!

Kung för en dag, eller kung för ett höstlov – ja, det är en av dagens stora snackisar. När kungen nästa vecka beger sig utomlands, och kronprinsessan Victoria samtidigt är på resande fot går statschefsrollen över till prins Carl Philip.

Men det finns också ett annat ämne som varit på allas läppar på sistone – och när Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall gästade Efter fem under torsdagen, gav programledaren Henrik Alsterdal en varning till prinsparet.

Då blir prins Carl Philip kung

Från och med lördag blir det skarpt läge för Carl Philip.

"Enligt 5 kap. 4 § regeringsformen inträder H.K.H. Prins Carl Philip för att under tid den 29 oktober–7 november 2022 såsom tillfällig riksföreståndare fullgöra statschefens uppgifter", skriver nyhetsbyrån Siren.

I nio dagar får Carl Philip ta över sin pappas roll!

Ja, kungen och drottningen är långväga bortresta under perioden – en kombinerad jobb- och nöjessemester i Brasilien!

Annons

Samtidigt kommer även Victoria att befinna sig utomlands, hovet är förtegna om vart det bär av – men barnen har ju höstlov så kanske tar familjen tillfället i akt och beger sig på en efterlängtad privatresa? Men det ryktas om att de kommer göra kungaparet sällskap i Brasilien.

Johan T Lindwall i Efter fem – varningen till prinsparet

Carl Philips tillförordnade kungaroll är förstås högt upp på nyhetsprioriterings-listan, men där uppe ligger även Sir Vääs.

Kungskobran är fortfarande på rymmen och många är oroliga – men kanske främst Djurgårds-borna:

– Det här har varit de absolut två största snackisarna i dag, att Carl Philip blir kung och att ormen Sir Vääs fortfarande är på rymmen från Skansen!, säger Johan T Lindwall med glimten i ögat i Efter fem.

Programledaren Henrik Alsterdal är då snabb med att fånga upp att Carl Philip och Sofia ju faktiskt bor på Villa Solbacken.

– Ja och Carl Philip bor ju faktiskt på Djurgården, så han kanske får akta sig lite grann för Sir Vääs där.

Foto: TV4, TT

Annons