Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Två generationer drottningar som trivs i varandras sällskap

07 maj, 2015, 09:08 
Annons
Letizia

Drottning Letizia och exdrottning Sofia arbetar sida vid sida och håller av varandra mycket.

Den forna drottningen Sofia är en stark kvinna som ser till att vara ett stöd för alla i familjen, speciellt nära är hon sin svärdotter Letizia.

Sofia-4

Felipes mor tar hand om familjemedlemmarna och ser till att alla har det bra.

Annons
Letizia-34

Sofia lånar inte bara ut sitt favoritdiadem till svärdottern, utan har på ett underbart sätt lyckats ge Leti stöd och vänskap i en utsatt situation.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia-4

Helt lätt har det ju inte varit för Letizia att komma in i kungafamiljen från ett liv som “vanlig” och med en karriär som nyhetsankare och journalist.

Letizia-diadem

Plötsligt är det hon själv som granskas i sömmarna av sitt eget “yrkesskrå.

Annons
Letizia-wedding

I och med giftermålet med kronprins Felipe 22 maj 2004 hamnade Letizia Ortiz i rampljuset med hela världens blickar på sig.

Letiz-23

Det har gått bra. Mycket tack vare den rutinerade Sofia, som guidat Letizia genom de snåriga, kungliga koderna. Sofia har funnits på insidan av slottsmurarna sedan vaggan.

Frederica

 

Annons

Med ett kungapar till föräldrar – Paul I av Grekland och drottning Frederica, född prinsessa av Hannover, är spanska Sofia släkt med nästan alla kungahus i Europa.

Sofia

Sofia är också en mycket omtyckt mormor och farmor.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, IBL, Stella Pictures

 

 

 

Annons