Williams TVÅ ord om Meghan – som fick Harry att se rött

Harrys beslut har skapat en spricka i relationen med William.

Prins William och prins Harry har väldigt olika personligheter – och vid ett kritiskt tillfälle fick det Harry att ta illa upp efter broderns ord.
Slå på ljud

Harrys förhållande med Meghan Markle har skapat rubriker sedan dag ett, och det går inte att undgå att det finns en del splittringar inom det brittiska kungahuset på grund av det. Redan tidigt började uppgifter läcka ut från de kungliga korridorerna, och enligt The Times handlade mycket om att William var rädd att Harry gick för fort fram med Meghan.

Enligt en källa ville han se till att Meghan inte utnyttjade Harry, en olycklig företeelse som bröderna fått hantera många gånger under sina liv. Enligt tidningen fick William höra varnande ord från personer som arbetade inom hovet, personer som ofta har en tendens att vara väldigt konservativa.

Meghan och prins Harry

Harry tog illa upp av Williams ord om Meghan.

Det var bakgrunden till ett samtal William hade med Harry angående hans förhållande med Meghan, har källor berättat.

”Känn inte att du behöver stressa här. Ta så lång tid som behövs för att lära känna den tjejen” ska William ha sagt till sin bror.

Harry ska ha reagerat på uttrycket ”den tjejen”, och uppfattat en snobbighet som var motsatsen till hur han ville se på världen, något han hade fått med sig från hans tio år i det militära, utanför den kungliga bubblan. Han ville inte döma någon efter dess sätt att tala, utbildning, etnicitet, klass eller yrke.

”Harry tar saker alldeles för personligt”

William kanske kände att han agerade utifrån omtanke om sin bror, men Harry tog illa upp av att hans bror behandlade honom som att han var omogen.

”Harry var sur över att hans bror skulle säga en sån sak. Vissa tycker att det var att överreagera. Men det summerar dem som personer. William är den lugna och rationella, och Harry kan inte hjälpa att ta allt alldeles för personligt” säger en annan källa till tidningen.

Foto: TT