Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tvingas be om förlåtelse – efter hemska orden om Meghan Markle: "Förnedrande"

04 jul, 2023, 12:00 
Samuel Björn
Meghan Markle och prins Harry
2022 släppte det omsusade kungliga paret en dokumentärserie på Netflix med namnet Meghan och Harry.

Efter domen – nu kommer ursäkten till Meghan Markle.

Annons
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

I december 2022 skrev den före detta programledaren för Top Gear, Jeremy Clarkson, en krönika om Meghan Markle som fick stor uppmärksamhet. 25 000 personer anmälde texten och nu har den brittiska motsvarigheten till Mediernas etiknämnd IPSO fällt tidningen, meddelar Deadline.

"Paradera naken genom Londons gator”

I krönikan skriver Jeremy bland annat att han "drömmer om den dagen då [Meghan] tvingas paradera naken genom gatorna i varje stad i Storbritannien medan folkmassorna skanderar 'Skam!' och kastar klumpar av avföring på henne."

En passning till serien Game of Thrones där en av huvudpersonerna tvingas gå igenom just detta förnedrande straff.

Efter artikeln publicerades förra vintern så anklagade prins Harry och Meghan Jeremy Clarkson för att sprida hatisk retorik, farliga konspirationsteorier och misogyna budskap. Krönikan togs efter detta ned från tidningens hemsida och Jeremy bad om ursäkt till Meghan.

Annons

I fredags fällde IPSO The Sun då ordföranden för organisationen menar att "Artikeln är förnedrande och nedsättande mot hertiginnan".

Efter det gick tidningen ut och gav en offentlig ursäkt till Meghan. På tidningens framsida i lördags förklarade man att man hade insett att "Med yttrandefrihet kommer ett stort ansvar".

Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson skriver krönikor för både The Sunday Times och The Sun.

Sparkad från Top Gear

Jeremy Clarkson har varit en av Storbrittaniens mest älskade tv-personligheter under lång tid. Detta framförallt för sina år 13 år som programledare för det omåttligt populära programmet Top Gear tillsammans med James May och Richard Hammond.

Artikeln i The Sun är inte Jeremys första skandal i rampljuset dock. 2015 fick programledaren nämligen sparken från just Top Gear. Anledningen var att han slagit producenten för programmet Oisin Tymon i ansiktet efter en konfrontation på ett hotell.

Annons

Bråket slutade likt denna gången med att Jeremy fick gå ut och be om ursäkt i offentligheten.

"Jag vill än en gång be om ursäkt till Oisin Tymon för händelsen och dess beklagliga följder."

"Jag vill betona att inget av detta på något sätt var hans fel."

"Jag vill också klargöra att de trakasserier han har utsatts för sedan händelsen är obefogade, och jag beklagar också att han har fått gå igenom dem.", sade Jeremy i ett uttalande genom sin advokatfirma då.

Utöver ursäkten blev Jeremy också skyldig att betala 100 000 pund till Oisin.

Annons