Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tvingas förklara sig – efter elaka påhoppet på Carl Philip i TV4

16 okt, 2023, 07:00 

David Hellenius om relationen till prins Carl Philip i dag.

Annons

Prins Carl Philip är uppväxt i den kungliga världen. Han vet vad det innebär att befinna sig i rampljuset, att bli omskriven och hela tiden vara medveten om att han är en av medlemmarna i Sveriges kändaste familj.

Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!Brand logo
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

Det är så klart på både gott och ont. Förmodligen kände han att det var mest ont när TV4-programmet Hey Baberiba snurrade och ständigt gjorde narr av den svenska kungafamiljen.

Allt gick så långt att hovet kände sig tvingade att kommentera. Just David Hellenius med imitation hade rört upp mest känslor och det var inga munta miner när dåvarande informationschefen Ann-Christine Jernberg uttalade sig till Aftonbladet.

– Jag tycker personligen inte att det är roligt när man framställer personer som förståndshandikappade eller driver med dyslexi som är ett handikapp.

Hey Baberiba
TV4-programmet Hey Baberiba skämtade friskt om svenska kungafamiljen.

Carl Philip om hånfulla skämten

Carl Philip själv lyckades snubbla över tv-bilderna. Han blev inte speciellt road, något han avslöjade när han gästade David Hellenius intervjuprogram Hellenius Hörna.

Annons

– Nej, så klart. Som alla andra så tittar vi på tv och då kanske vi snubblade över programmet. Det har påverkat mig, min familj och självklart omgivningen. I en sketch spelade du mig och inte hittade hem. Det finns med mig fortfarande när jag handlar mat.

David Hellenius: ”Hållit kontakten”

Men sedan dess verkar både Carl Philip och David Hellenius hittat hem. När prinsen gästade programmet fick de en helt annan bild av varandra, något David än i dag minns som ett kärt minne.

– Det är inte så att vi hänger men jag och prins Carl Philip har absolut hållit kontakten. Det är det modigaste jag har varit med om, att han kom dit. Vi skojade om honom varje vecka.

– Det finns ingen jag har klätt ut mig till så ofta, ingen jag har skojat om så mycket. Han sa att det hade varit skitjobbigt, vilket jag förstår. Det var så skönt att försonas och bli sams på riktigt, säger han till Aftonbladet.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip har i dag en bättre relation med David Hellenius.

Foto: TT

Annons