Tvingas säga till Sofia – efter stora missen vid sjukhuset

Fredrik Sandberg/TT
Carl Philip och Sofia är på besök i Värmland, men det är inte helt lätt att hålla koll på alla nya regler!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia befinner sig just nu i Värmland som en del av hovets länsbesök, där medlemmarna ur kungafamiljen ska resa runt i vart och ett av landets län för att lära sig mer om hur de arbetat under coronapandemin.

Prinsparets dag startade i ett regnigt Karlstad med ett besök på Centralsjukhuset. P4 Värmland var på plats och enligt deras reporter var det ett stort pressuppbåd från både lokalpress och riksmedia under besöket.

prinsessan sofia prins carl philip karlstad

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip gjorde ett första stopp vid Centralsjukhuset i Karlstad.

Fredrik Sandberg/TT

Tvingas säga till efter missen av Carl Philip och Sofia

Inför alla dessa kameror var det därför extra viktigt för prinsparet att hålla avstånd till de andra deltagarna, något som visade sig vara lättare sagt än gjort! Under deras korta promenad från parkeringen till sjukhusets entré fick en person i sällskapet kliva in och se till att landshövdingen Georg Andrén och prinsparet höll ett lämpligt avstånd till varandra, något P4 Värmland lyckades fånga på video och lade upp i sina Instagram stories.

Processionen stannade upp för en stund medan besökets huvudpersoner såg till att lägga ytterligare någon meters avstånd mellan varandra. Det är inte alltid lätt att komma ihåg alla rutiner som kommer med den nya verklighet vi lever i just nu, det kan nog de flesta skriva under på och inte minst prinsparet!

Under själva besöket mötte de sjukhusets personal, som enligt P4 Värmland tyckte att det betydde mycket att Carl Philip och Sofia kom förbi.

Prinsparet anlände till Värmland kvällen före och spenderade natten på residenset i Karlstad. På vägen dit bjöd de på en selfie fotad i bilen, en mycket uppskattad uppdatering för parets alla följare!