Mette-Marit bryter tystnaden – efter corona-oron

Mette-Marit bryter tystnaden – efter corona-oron
Mette-Marit har alltid varit den kungliga Instagram-stjärnan. Men under coronautbrottet har hon varit helt tyst – fram till nu.
Annons

Kronprinsessan Mette-Marit var en av de första kungligheterna som skaffade öppet Instagramkonto och hon har varit generös med att bjuda på bilder, både från sitt privata liv och från sin jobbvardag. Men under coronautbrottet var det länge oroväckande tyst. En av de sista bilderna som hon la ut var denna, från semestern med Haakon.

Visa det här inlägget på Instagram

 

Så glad blir man av å kunne se ti meter her i blesten 🎿⛷❤️❤️

Ett inlägg delat av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

Annons

Men nu – efter tre långa veckor – är hon tillbaka. Och på köpet får vi en glimt inifrån hennes privata kök på Skaugum!

Annons
 Mette-Marit och Haakon i köket på Skaugum. En bild från kronprinsessan Mette-Marits instagram.
Mette-Marit och Haakon hemma i jätteköket.

Mette-Marits egna ord om coronakrisen

– Här kommer några bilder hemifrån oss dessa speciella dagar. Här är det hemmakontor, telefonmöten, läxor, promenader, bad och rutiner som håller moralen uppe. Haakon, jag och barnen sänder många goda tankar till alla er som var och en på sitt sätt håller hjulen rullande. En extra hälsning till er som känner er mer ensamma nu. Och till alla som har blivit sjuka: Hoppas dagarna blir lättare snart.

En bild från kronprinsessan Mette-Marits instagram.
Mette-Marit la ut flera privata bilder. Skönt att se att hon verkar må bra.

Och som vanligt tipsade Norges kronprinsessa om en favoritbok:

Annons

– Om någon vill ha ett boktips så kan jag rekommendera John Irving. Särskilt Last night in twisted river. Han skriver så levande att man får vara i ett annat universum en stund, och det är väl något som vi alla behöver just nu, säger Mette-Marit – innan hon slutar med orden ”Tillsammans håller vi moralen uppe”. För kronprinsessan Mette-Marit är ju coronautbrottet extra tufft, eftersom hon landar mitt i riskgruppen med sin kroniska och obotliga sjukdom lungfibros.

Oro för kronprinsessan Mette-Marit i coronakrisen
Sedan Mette-Marit fick diagnosen för ett och ett halvt år sedan har de kungliga uppdragen blivit rejält mycket färre – sjukdomen och orken styr hur mycket hon kan jobba.

FAKTA: Det här är lungfibros

• Lungfibros är en kronisk sjukdom som bryter ner lungvävnaden, vilket leder till minskad syresättning i lungblåsorna (alveolerna) och på sikt sviktande andningsfunktion.

• Torrhosta, andfåddhet, trötthet och viktnedgång är vanliga symtom.

Annons

• Idag finns inget botemedel. Behandlingen går ut på att bromsa sjukdomsförloppet och förbättra livskvaliteten. Lungtransplantation kan ge patienterna ett längre liv.

Källa: HjärtLung.se

Norska kungafamiljen om coronaviruset

– Vårt land befinner sig i en allvarlig situation som drabbar både enskilda individer och samhället i stort. Det är avgörande att vi alla deltar i den nationella samlingen för att undgå att utsätta oss själva eller andra för smitta, säger 83-årige kung Harald i ett uttalande från sin hemmakarantän på Kongsseteren.

Annons

Foto: TT, Instagram.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Mette-Marit bryter tystnaden – efter corona-oron”

 1. ancibergfeldt skriver: 23 mars, 2020

  Heja Norge, HÄLSNINGAR från
  Sverige!


 2. Cecilia skriver: 23 mars, 2020

  Mette-Marit är en stjärna. Alltid ett gott litteraturtips.


  1. ma skriver: 23 mars, 2020

   Cecilia.
   Instämmer till 100%
   KronPrinsessan Mette Marit har lyft hela Kungahuset.


 3. Anni skriver: 24 mars, 2020

  Till skillnad från Märtha Louise – hennes nuvarande beteende är en obegriplig katastrof. Arma barn!


  1. Grethe skriver: 25 mars, 2020

   Arma dømmende Anni….ML er elsket, hennes barn er elsket. Hennes barn føler kjærligheten de får fra mor, familie og venner. Vi må slutte å tro vi vet alt mellom himmel og jord. OG vi må slutte å dømme som om vi sitter med all informasjon i saker og ting. Det eneste du vet er hva media velger å si, og vinklingen de velger å gi deg gjennom sine reportasjer. Vi bør ha så pass integritet selv om ikke media har det at vi lar alle leve sine egen liv uten å vise hvor lavt vi er villig til å gå med personhets, bare for at vi er uenig med deres livsvalg. Vi kan heller bruke den gylden regel for vi kan da ikke mene at vi og våre skal behandles pent og høflig, mens vi hetser de kongelige selv…


 4. Ulla Lundell skriver: 25 mars, 2020

  Skulle egentligen inte ha haft någon kommentar till detta men skulle det inte handla om kronprinsessan Mette-Marit och inte hennes svägerska prinsessan Märtha-Louise
  har jag fel ?

  Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar