Udda gåvan får Silvia att reagera direkt – nya bilderna visar

Udda gåvan får Silvia att reagera direkt – nya bilderna visar

Drottning Silvia dök upp med en ovanlig gåva i händerna.

Det kungliga superåret är åter i rullning. Under året kommer kungen och drottning Silvia besöka Sveriges alla 21 län, och under torsdagen var det dags för Blekinge att få möta kungligheterna.

Oväntade gåvan till Silvia – under festen!
0:26

Efter reklamen: Oväntade gåvan till Silvia – under festen!

(0:26)

Slå på ljud

Kungaparet inledde dagen med ett besök på Blekinge Museum. Där visades fotoutställningen ”50 år på tronen – genom blekingarnas ögon”, med Blekingebornas egna bilder av kungen.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf besöker under torsdagen Karlskrona. Här har de precis anlänt till dagens första besök: Blekinge museum.

Johan Nilsson/TT

Museichef Christoffer Sandahl tog emot kungaparet. Både kungen och Silvia såg ut att vara vid gott mod, intresserade och glada när de vandra runt och tittade på utställningen.

Silvia dök upp med ovanlig gåva

Kungaparet strålade under museivandringen. Det var kanske inte så konstigt, för strax efter att de anlänt till Karlskrona fick Silvia en virkad blombukett att ta med sig.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf

Kungen och drottning Silvia rörde sig intresserat mellan fotografierna på Blekinge museum. I handen höll Silvia ett stadigt grepp om den virkade buketten hon fått.

Johan Nilsson/TT

På bilder såg hon både förvånad och glad ut när hon mottog den virkade buketten, som också hade toppats med två tecknade bilder på vår allas kung och drottning.

Silvia visades med ny bukett

Silvia bar med sig buketten under hela museivistelsen. Däremot syntes den inte till när kungaparet strax efteråt begav sig till Amiralitetsparken för att plantera ett träd.

Då anlände i stället Silvia med en riktig bukett i händerna, även den förmodligen en gåva från någon som vill önska kungaparet en härlig vistelse i residensstaden Karlskrona.

Drottning Silvia

Drottning Silvia hade bytt ut den virkade buketten mot en riktig, när hon dök upp i Amiralitetsparken.

Johan Nilsson/TT

Foto: TT