Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ulf Kristersson stoppad från att gratta drottningen – bekräftar nu

20 dec, 2023, 13:00 

Ulf Kristersson dök aldrig upp för att gratta drottning Silvia – här är orsaken bakom.

Annons

Nu är det inte lång tid kvar innan vi ringer in det nya året, skålar med bubbel, bränner av lite fyrverkerier och med gutturala läten påminner varandra om att det blir ett nytt år.

Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom StockholmBrand logo
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom Stockholm

Men innan dess ska det kungliga superåret avrundas – och det görs med inget mindre än ett härligt firande på slottet, där hela kungafamiljen kommer fira att drottning Silvia fyller 80 år!

Räkna med att barn och barnbarn hittat på något alldeles särskilt den 23 december. Vi kan förmoda att det både kommer bjudas på vackra tal, god mat och underbara presenter.

Annons

Gåvan till drottning Silvia

Med anledning av drottning Silvias kommande 80-årsdag uppvaktades hon under onsdagen på Stockholms slott. Talman Andreas Norlén och utrikesminister Tobias Billström var då på plats för att lämna över svenska folkets gåva till drottningen.

Gåvan var unikt framtagen version av ädelsmeden och konstnären Aviva Scheimans verk Queen’s Gambit och Silvia sken upp som en sol när hon begrundade sin nya present.

Drottning Silvia
Talman Andreas Norlén, kung Carl Gustaf, drottning Silvia och utrikesminister Tobias Billström i samband gåvomottagning på Stockholms slott med anledning av drottningens kommande 80-årsdag.

Ulf Kristersson dök aldrig upp

Däremot saknades en person i rummet, en person som vanligtvis brukar vara med vid denna typen av gåvomottagningar.

Annons

Statsminister Ulf Kristersson hade nämligen inte möjlighet att ta sig till slottet. I ett sms till Svensk Damtidning bekräftar statsministern biträdande presschef Carl Bergkvist orsaken bakom:

”Statsministern deltog inte då han har en förkylning”.

Ja, det var tur att statsministern valde att inte komma till slottet. Man vill ju inte råka smitta drottningen inför det stora 80-årskalaset den 23 december!

Ulf Kristersson
Ulf Kristersson var förkyld och stoppades från att komma till slottet.

Foto: TT

Annons