Underbara detaljen – visar att Victoria och Daniel är precis som oss

Underbara detaljen – visar att Victoria och Daniel är precis som oss

Friluftsliv och vandring är en stor passion för kronprinsessan, men i år har det varit extra trångt på fjället.
Intervju! Victoria och Daniel till Svensk Dam: ”Mycket har varit ovisst”
Slå på ljud

Att sätta sig på ett flyg och resa till en härlig varm semesterdestination har varit många svenskars förstahandsval när det kommer till hur de ska spendera sin semester de senaste åren. Men i år har allt varit annorlunda. Med betydligt mer begränsade valmöjligheter har valet istället fallit på att spendera semestern på hemmaplan, vilket har gjort att de svenska fjällen och friluftslivet har fått ett uppsving.

Någon som länge förespråkat vandring och friluftsliv som intresse är kronprinsessan Victoria, och det är även ett av hennes stora personliga intressen.

Det var inte första gången som Victoria och Daniel var ute och vandrade, bara de två.

– Det stämmer. Kronprinsessparet försöker göra en sådan här fjällvandring varje år vid den här tiden, säger Margareta Thorgren.

–  Att vandra är en aktivitet som de verkligen uppskattar. Och i var det en extra passande semester med tanke på coronarestriktionerna, fortsätter hon.

Victoria och Daniel var ute och vandrade – och de var såklart iklädda svensk design från Fjällräven och Haglöfs.

Fick boka som vanliga turister

Just Jämtlandstriangeln är en klassisk led som besöks av tusentals vandrare under framför allt sommarsäsongen, och går mellan de tre fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. I vanliga fall går det att göra vandringen ganska spontant, men i år har det varit absolut nödvändigt att boka sig en plats på fjällstationerna. Det beror delvis på att de har färre bäddar på grund av corona, men även det enorma intresset, berättar Jenny Engström, kommunikationschef på STF.

– Kronprinsessparet bokade som helt vanliga gäster, men vi är jätteglada att de väljer att komma och vandra och dessutom lägga upp det efteråt så alla kan se att vandring verkligen är för alla, säger Jenny.

Foto: TT