Underbara Elizabeth! Fem gånger drottningen fått alla att skratta

05 jun, 2022, 17:30 
AvSimon Holm Stålhand
AvEmma Granstedt

Drottning Elizabeth har humor i mängder!

Annons
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!

Drottning Elizabeth, 96, firas för fulla muggar i Storbritannien under helgen då hon har jubileum för sina 70 år på tronen.

Och under dessa 70 år har hon verkligen bjudit på sig själv, för om det är något som Elizabeth verkligen är, så är det att vara rolig. Här kommer en lista på fem tillfällen som drottningen fått alla att skratta!

1. Drottningen och Paddingtons passion

Det kan inte ha undgått någon när Elizabeth stal showen under helgens firande. Tillsammans med den fiktiva björnen, Paddington, inledde hon jubileumskonserten genom ett förinspelat möte mellan dem. I klippet "avslöjar" drottningen att hon och Paddington delar samma passion – för marmeladsmörgåsar!

Drottning Elizabeth
Fantastiska klippet som fick alla att skratta!

2. Actionduon – James Bond och Elizabeth

Recept.se Nyhetsbrev

När Olympiska spelen skulle invigas i London under 2012 stal Elizabeth återigen showen och fick alla att kikna av skratt. I en förinspelad video så går actionhjälten James Bond in i Buckingham palace och "räddar" drottningen. Sedan sätter de sig tillsammans en helikopter – och hoppar fallskärm över olympiska stadion. Och där och då invigde Elizabeth OS!

Annons

– Hon var väldigt road av idén och sa ja direkt. Jag frågade om hon ville ha en replik, och då sa hennes majestät: ”Ja, självklart måste jag säga någonting. Han kommer ju ändå för att rädda mig”, skriver en av regissörerna Angela Kelly i sin självbiografi.

3. Otroliga antalet hattar!

William Shakespeare skrev en gång: "Olustigt ligger huvudet som bär en krona." Är det därför som Elizabeth alltid bär hatt? För det gör hon, nästan alltid. Enligt uppgifter ska Elizabeth ha burit minst 5 000 (!) olika hattar under sin tid som drottning. Men visst passar hon i det?

Drottning Elizabeth
Elizabeth älskar sina hattar!

4. Piken om åldern

Drottning Elizabeth har vid flera tillfällen skämtat friskt om sin egen ålder. När Kanadas premiärminister, Justin Trudeau, 50, var på besök så pikade Elizabeth honom för sin unga ålder.

Annons

– Tack så mycket, Kanadas premiärminister. För att du får mig att känna mig så gammal, säger hon i ett tal och får alla att skratta.

5. Vägrade sitta på "The Iron Throne"

När Elizabeth besökte inspelningsplatsen för den populära tv-serien Game of Thrones så blev hon erbjuden att sitta på järntronen, som serien handlar om. Men det fick hon inte. Enligt traditionen så får drottningen inte sitta på någon annans tron än sin egen.

Drottning Elizabeth
Elizabeth följer alltid reglerna!

"Den ser väldigt obekväm ut", ska Elizabeth ha sagt vilket fick alla skådespelare som var på plats att skratta.

Det berättade Kit Harrington, som spelar en av huvudpersonerna i serien, när han besökte talk-showen Graham Norton Show.

– Hon var jättehärlig. Hon frågade vad jag gjorde i produktionen, säger Kit Harrington i talk-showen.

Drottningen ser inte heller ut att trivas i närheten av tronen!

Annons