Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Undersökningen om drottning Silvias far har nu publicerats

09 aug, 2011, 13:39 
Agneta Nisbeth
Annons

Undersöningen om Walter Sommerlath – drottning Silvias far – publiceras nu på hovets hemsida.

På hovets hemsida kan man idag läsa om utredningen som behandlar Walther Sommerlaths liv. Där står följande:

“Idag tillgängliggörs undersökningen om Drottningens far, Walter Sommerlath. För att få klarhet i förhållanden som tidigare inte varit kända i familjen Sommerlath, har drottningen studerat brev, protokoll och andra handlingar som finns i familjen Sommerlaths privata ägo. Drottningen har även sökt uppgifter i tyska och brasilianska arkiv för att få en fullständig bild av sin familjs historia.”

Överraskades av uppgifter

Drottning Silvia har också intervjuats med anledning av undersökningen som hon själv – tillsammans med familjen Sommerlath har tagit initiativ till. Där står bland annat att läsa – via hovets hemsida:

Annons

“Drottning Silvia överraskades av uppgiften att hennes far Walther Sommerlath haft ett medlemskap i nazistpartiet i Brasilien 1934. Hennes bröder kände inte heller till medlemskapet. Hon visste inte att fadern köpt en fabrik i Berlin av en judisk ägare som av Hitler-regimen inte tillåtits att behålla sin egendom.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures och faksimil hovets hemsida.

Läs även:

Annons