Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Se den unika filmen från drottning Elizabeths bröllop

10 maj, 2018, 16:00 
Agneta Nisbeth
År 2015 släppte British Movietone och AP en unik film från drottning Elizabeths bröllop med prins Philip. Ladda upp inför prins Harrys bröllop nästa helg genom att se denna fantastiska video.
Annons

Inget brittiskt monarkpar hade tidigare lyckats fira diamantbröllop, alltså varit gifta under 60 år. Drottning Elizabeth och prins Philip var först, och nu är nu uppe i 71 år som gifta.

Året var 1947 och den dåvarande prinsessan Elizabeth skulle gifta sig med Philip som hon varit kär i under många år. Redan under de tidiga tonåren föll hon för den grekiska prinsen. En prins som var långt från ett drömval om hennes föräldrar hade fått säga sitt. Men hon var bestämd. Och bröllopet ägde rum, endast två år efter att andra världskriget avslutats. Något som märktes på vigseln. Den dåvarande prinsessan Elizabeth fick samla kuponger för att kunna köpa sin bröllopsklänning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mängder av folk hade samlats i London den 20 november för att få en skymt av brudparet som gifte sig i Westminster Abbey. Brudklänningen var designad av Norman Hartnell och hyllades, även om den inte blev i närheten lika ikonisk som exempelvis den marängdröm prinsessan Diana bar.

Vigseln filmades. Och glada är vi över det, för därmed kan vi visa er filmklippet. Ett perfekt sätt att ladda upp inför den kungliga vigsel mellan prins Harry och Meghan Markle.

Ni kan vad som hände den dagen i filmen här nedan:

Foto Sjöberg bildbyrå

Annons