Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Unika bilderna på spanska kronprinsessan Leonor – som hovet inte vill se

12 apr, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu har bilder på spanska kronprinsessan släppts.
Annons

Hon räknas som den yngsta av Europas framtida drottningar – spanska kronprinsessan Leonor fyllde 18 år i slutet av oktober.

Allt om Spaniens kungahus!Brand logo
Allt om Spaniens kungahus!

Så firades spanska kronprinsessans 18-årsdag

Det firades med att både svära ed till den spanska konstitutionen och sin pappa kung Felipe, men också med en riktig brakfest i El Pardo-palatset strax utanför Madrid.

På plats var flera av världens kungligheter för att fira den stora dagen tillsammans med den spanska kungafamiljen. Däremot var det inte alltid en självklarhet att Spanien skulle få fira den framtida drottningens 18-årsdag.

Annons

Därför är kronprinsessan Leonor unik i Europa

Landet skiljer sig nämligen från många andra europeiska monarkier eftersom de inte utöver förstfödslorätt.

Leonors tuffa militärträning

Men Leonor har visat sig vara en ung kvinna att räkna med – i augusti rapporterade Svensk Damtidning om kung Felipe och drottning Letizias tårfyllda avsked till äldsta dottern, som skulle bege sig iväg för en tre år lång militärträning i spanska armén.

Annons

– Var försiktig, låt de överordnade vägleda dig och håll ihop med resten av dina klasskamrater, särskilt under de första dagarna, var hennes pappas sista visdomsord, enligt Royal Central.

Enligt rapporteringarna ska kronprinsessan ha skött sig exemplariskt under den tuffa träningen i Zaragoza. Snabbt stegrade hon till en mer avancerad utbildning och i september mottog hon rangen "kvinnlig kadett". Hon kan alltså när som helst kallas in till försvaret om det skulle krävas.

Prinsessan Leonors utekväll med vännerna

Men det är inte bara blodigt allvar i Leonors liv. Då och då får hon ju faktiskt leva så nära en vanligt 18-åring som helst.

Det finns bevisat av nya bilder på prinsessan, som med en avslappnad stil och utsläppt hår fångades på kameran under en utekväll med sina tjejkompisar.

EMCC / BACKGRID UK / TT

Leonor och fem av hennes närmsta vänner befann sig på Murrays bar i Madrid den 4 april i år.

Annons
EMCC / BACKGRID UK / TT

Skönt att se att prinsessan kan släppa loss då och då!

Annons